Vijf oud-wethouders krijgen nog wachtgeld

ALMERE
De gemeente Almere betaalt nog wachtgeld aan vijf oud-wethouders. Zij hebben nog geen nieuwe baan, of verdienen minder dan toen ze wethouder waren en krijgen daarom een aanvulling.

In totaal wordt er bijna 265.000 euro uitgekeerd. De voormalige wethouders Haanstra, Duivesteijn en Smidt van de PvdA krijgen geld. Net als de voormalige wethouders Scholten van de VVD en Anker van de ChristenUnie.

Het is niet bekend wie welk bedrag krijgt, want dat is privé. De hoogste uitkering is 85.545 euro en dat krijgen twee voormalige wethouders. Het laagste bedrag dat naar een ex-wethouder gaat, is bijna 7000 euro.

reacties (15)

 • .\/\/.

   

  Wat de zure reaguurders hier vergeten is dat de functie van wethouder altijd een functie voor bepaalde tijd is (maximaal vier jaar, en geen enkele garantie dat men voor nog een termijn wethouder mag worden), en dat je bovendien op ieder moment door de gemeenteraad naar huis gestuurd kan worden. Toch zijn wethouders broodnodig, ook al zullen hele legioenen overheidshaters roepen dat ze overbodig zijn. Om deze onzekerheid te compenseren kan een wethouder aanspraak maken op wachtgeld.

  reageer
 • -Z-

   

  Wachtgeld zegt alles over hen die het krijgen. Want zolang zij het accepteren, en/of er niet publieke en politiek actie op ondernemen, vangen zij maar al te graag elke euro. Er is totaal geen noodzaak of reden meer anno 2016 om zulke absurde bedragen toe te kennen, laat staan 1 euro toe te kennen. Ons kent ons en houd elkaars hand erboven en op de buiken. Vind u het vreemd dat alle voornoemde wachtgeldontvangers bij hun volgende betrekking breedlachend binnenkwamen ? Of huidige (bekwame ??)politici hun benoeming maar al te graag accepteren ?

  reageer
 • Klootjesvolk

   

  Je moet het zien als zwijggeld, zij zijn immers een functie kwijt geraakt waarmee vertrouwelijke informatie gemoeid is. Wij zijn en blijven een samenleving bestaande uit klassen zoals begin vorige eeuw, de mensen welke dachten dat de decennia durende bezuinigingen voor ons allen gelden zijn duidelijk naïef. Deze mensen kom je echt niet bij de voedselbanken tegen, tenzij zij een bestuurlijke functie krijgen, penningmeester bijvoorbeeld.

  reageer
 • Jan

   

  Keurig volgens de wet hoor. Wil je die veranderen? ga dan ook de politiek in, ipv roepen achter voordeur met de laptop op schoot! Oh ja, ik heb ook wachtgeld. Ik kom uit de politiek en kon ook niet terugkeren. Een baan, zo weet u zelf is niet zo gemakkelijk gevonden. Een bestuurlijke functie is overigens geen 8-17 job. meer 7-24 ... Wel erg interessant en je kunt daadwerkelijk wat veranderen, maar nogmaals, let niet op de uren. Ik ben nu hard bezig om weer een reguliere baan te vinden, met een beetje geluk heb ik dan ook geen recht meer op wachtgeld.

  reageer
 • mop

   

  Het is niet erg dat je als ambtenaar een vergoeding krijgt, het gaat meer om de hoogte van het bedrag welke men ontvangt, dat is schandalig hoog. Als ik mijn werk niet meer kan uitvoeren om welke reden dan ook ontvang ik maar 70% van mijn laatst verdiende loon.

 • Klootjesvolk

   

  Ammahoela van 7-24 ja hoor lekker makkelijk om daar mee te schermen de werkelijkheid is geklets in de ruimte en als je werkelijk moet werken (leuteren) dan komt dat omdat je je werk niet goed doet, de overheden falen immers al tientallen jaren.(fraude etc)

 • jo jo

   

  Keurig, keurig.. Hou toch op Jan met het terugvallen op "de wet". En nee, je hoef niet persé op een bestuurlijke functie te solliciteren al zou je dat wellicht wel willen ;) Aanpakken Jan, Ook voor jou ja.

 • jo jo

   

  Wachtgeld.. voor wie dat ook maar uitgevonden mag hebben.. Afschaffen die onzin. Solliciteren! Net als ieder ander! en anders krijg je gewoon netjes 70%

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Werken ambtenaren dan? Wachtgeld. Wat een onzin.

  reageer
 • Kees

   

  Bestuurders zijn geen ambtenaar.

 • dame

   

  schande, misselijk makend dit bahh, zullen ze nu ook gewoon een goede nachtrust hebben wetende dat er in almere mensen zijn die in armoede leven en andere hard werken en amper kunnen rondkomen waarvan de gemeente geld incasseert voor deze uitbetalingen, walgelijk dit

  reageer
 • ron

   

  zit daar geen max termijn aan? want ik lees een naam die in mijn beeld al heeeel lang weg is en een naam waarbij ik denk : die zal vast niet nog elders solliciteren en vind dit vast wel prima. Dat je een uitkering krijgt mag van mij maar bij andere mensen bouwt het ook af naar een minimum. hoe is de regel precies

  reageer
 • Geert

   

  Dat soort mensen met dat soort riante salarissen en vergoedingen hebben geen idee hoe het leven voor mensen met een laag salaris is.

  reageer
 • sterk

   

  Leuker kunnen ze het niet maken. De belastingbetaler betaald. WOZ omhoog in Almere...

  reageer
 • jan

   

  Hou er mee op die lui gaan echt niet meer werken want dan krijgen ze het niet meer en verdienen veel minder

  reageer
 • Fred

   

  Als ik ontslagen word krijg ik geld mee maar moet wel solliciteren. Zij houden slechts hun hand op en krijgen geld. Hier word de gewone burger de dupe van. Laat ze ook solliciteren net als iedere andere niet-werkende. Afschaffen de wachtgeld regeling. Het kost de gemeente geld welke ze beter in andere dingen kunnen stoppen.

  reageer
 • Klootjesvolk

   

  Zelfs dat is al aan banden gelegd, het is niet meer om jou uitgavenpatroon op termijn stabiel te houden zodat je niet in de schulden geraakt, je mag het alleen gebruiken voor studie. Plus dat de belasting het grotendeels zal opeisen.

 • Kees

   

  Er is dan ook gewoon een sollicitatieplicht.

 • kiezer

   

  Schande, sommige eten dus van meerdere kantjes.

  reageer
 • Ras

   

  Heb hier maar 1 woord voor over en dat is schandalig.

  reageer
 • Qwerty

   

  Maar ja, wettelijk zo vastgelegd. Feitelijk doet niemand hier iets fout. Of het immoreel is, is een andere vraag.

 • Wim

   

  Is dat per jaar, per maand of in totaal??

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert