Werkstraf geëist voor man die hond doodstak

LELYSTAD
Het Openbaar Ministerie heeft bij de rechtbank in Lelystad een werkstraf geëist tegen een 33-jarige Lelystedeling. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn vriendin en het doden van zijn hond.

De officier van justitie eiste een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. De man kreeg het in april vorig jaar aan de stok met zijn vriendin. De Stafford van het stel kwam op het geluid af en beet hem volgens de verdachte meerdere malen.

De man zei dat hij bang was dat de hond zijn kinderen wat aan zou doen. Daarop pakte hij een mes en stak de hond dood. De rechtbank doet op 3 februari uitspraak.

reacties (12)

 • Wammie

   

  80 uurtjes werkstraf. .....te zot voor woorden.

  reageer
 • D.

   

  De hond heeft hem daadwerkelijk aangevallen heb zelf de wonden gezien bij hem en dit is absoluut geen leugen en de hond heeft hem echt goed te grazen gehad, alleen is dit echter wel een gevolg van de aanhoudende ruzies tussen het stel en het bijna dagelijkse huiselijke geweld wat dit met zich mee bracht de hond beschermde nou eenmaal de zwakkere. Wat deze meneer echter niet verteld is dat dit savonds laat is gebeurd eem tijdstip waarom kinderen normaliter al op bed behoren te liggen.

  reageer
 • Deze hond heeft idd wel gebeten. Heb de wonden gezien. Maar de hond heeft dit niet zomaar gedaan! Van mij verdient de hond een lintje! Dat dit allemaal gebeurt is, is al dramatisch genoeg! Maar de manier waarop boedha gedumpt is, dat is nog walgelijker!!

  reageer
 • Denk dat jij ook beter je huiswerk moet gaan doen! Een Stafford is geen status symbool maar een verantwoording. Dus aub gooi niet alles over 1 boeg! Beetje kortzichtig!

  reageer
 • .\/\/.

   

  Grappig te zien dat iedereen die reageert gewoon gelooft dat die hond gebeten heeft, terwijl dat niet meer dan een bewering is van de verdachte ("...en beet hem volgens de verdachte meerdere malen"). De mensen geloven het makkelijkst wat ze uitkomt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Thomas

   

  Onschuldig? U wist dus nog niet dat de American stafford specifiek gefokt is op agressie, en zelfs apologisten die het een goed ras vinden, toegeven dat je heel voorzichtig moet opvoeden omdat ze anders agressief naar andere honden en mensen toe worden. Het ras is net als andere vechthonden, heftig oververtegenwoordigd bij het percentage bijtincidenten dat ze veroorzaken. Iets dat trouwens ook iets zegt over de verdachte en zijn vriendin, want wie wil nu een vechthond die specifiek gefokt is op agressie hebben? Er is vaker dan eens gezegd dat honden op hun baas lijken en vica versa.

  reageer
 • Jan

   

  Zijn vriendin is hierin niet alleen slachtoffer die heeft er net zo hard aan meegewerkt met dr drankprobleem, huiselijk geweld was een dagenlijkse aangelegenheid bij dit gezin.

  reageer
 • kV

   

  Niek en Jan volgens mij lezen jullie even niet dat hij ook zijn vriendin mishandeld. De hond heeft niet anders gedaan dan zijn baasje te verdedigen. Alleen al voor het mishandelen van zijn vriendin verdient ie meer. En dan zogenaamd bang zijn dat de hond zijn kinderen iets aan zou doen. Hij had zelf met zijn tengels van hun mama af moeten blijven!!!!

  reageer
 • Alleen al voor het mishandelen van zijn vriendin is het te weinig.

  reageer
 • Jan

   

  Hallo, het is maar een hond hoor. Ik verdedig mij ook als die mijn bijt. Risicohonden moeten sowieso verboden worden. Je weet gewoon dat het een keer fout gaat. Erger maakt het het nog dat het altijd bepaalde mensen zijn die zulke honden nemen. Soort van compensatiegedrag om ook wat te zijn.

  reageer
 • Niek

   

  Gaat het wel goed met je Willy? Als ik gebeten wordt, doe ik er ook alles aan om me te verdedigen. Zeker met mijn kinderen erbij. Jij dus niet, omdat 'de hond onschuldig is'?

  reageer
 • willy

   

  Tsja, dit is echt Nederland weer he, met zo'n straf. Laat die vent toch goed boeten voor wat hij heeft gedaan! Een onschuldige hond is dood door hem, dat was niet nodig geweest als hij zijn vriendin niet had mishandeld. En dan ook nog waar de kinderen bij waren? Zet dat stuk onbenul vast en laat hem voorlopig niet meer los!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert