VVD wil oplossing voor spoedeisende hulp in NOP

NOORDOOSTPOLDER
De VVD in Noordoostpolder zegt zich ernstige zorgen te maken over de continuïteit van de spoedeisende hulp in de gemeente. De fractie gaat daarom maandag tijdens de raadsvergadering vragen stellen aan wethouder Hennie Bogaards.

Door bezuinigingen is er momenteel tussen 11 uur 's avonds en half 8 's ochtends geen verpleegkundige meer aanwezig op de spoedpost van het Antoniusziekenhuis in Emmeloord. Als de dienstdoende huisarts op ronde is, kunnen inwoners dus voor een dichte deur komen te staan.

De VVD wil van de wethouder weten of de ambulancepost van de GGD verplaatst kan worden van de Nagelerweg naar het terrein van het Antoniusziekenhuis. Op die manier zou volgens de partij een extra achtervang kunnen worden gecreëerd.

reacties (5)

 • P. Daalemmer

   

  Ik heb het al eerder geschreven als reactie : Dit is het gevolg van falend overheidsbeleid. Zorgverzekeraars zal het worst zijn, die zorgen alleen voor hun eigen winstmarge! De landelijke overheid schuift zijn verantwoordelijkheid af op de gemeente. Gevolg: U moet het zelf betalen. Ze Laten U Stikken!

  reageer
 • annemieke

   

  Dit is onjuiste informatie, in het weekend is er wel een spoedeisende hulp verpleegkundige aanwezig met een dienstdoende arts voor de spoedeisende hulp!

  reageer
 • Teun nijdam

   

  In mijn beleving hebben we in Noordoostpolder geen spoedeisende hulp,maar een dokterspost,en de deur van deze dokterspost in het Antonius Ziekenhuis aan de Urkerweg 4 dient dan ook 7x 24 uur open te zijn,en dusdanig bemand te zijn dat er ten alle tijde hulp kan worden geboden. VVD Noordoostpolder u moet in Den Haag wezen om de deur van deze huisartsenpost open te houden,daar klotst het geld tegen de plinten,evenals bij onze zorgverzekeraars.

  reageer
 • kees d.

   

  Typisch VVD met hun afbraak politiek en als mis gaat schreeuwen zij om het hardst.

  reageer
 • jan

   

  waar gaat het nu om, om spoedeisende hulp wat een ziekenhuis aanbied of huisartsenpost. Lees dat de dienstdoende huisarts op ronde kan zijn. Mijn gevoel geeft aan dat in dit verhaal er twee dingen door elkaar gegooid zijn. Wie kan vertellen hoe werkelijk is?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert