"Wennen aan nieuwe situatie A6 kost tijd"

ALMERE • Zo 24 januari 2016 | 19:23 • Zondag 24 januari 2016 | 19:23
Rijkswaterstaat verwacht dat het een paar weken zal duren voordat automobilisten gewend zijn aan de nieuwe situatie op de A6 vlak voor de Hollandse Brug bij Almere. Rijstroken in de richting Amsterdam en Hilversum zijn afgelopen weekend verplaatst, zodat er ruimte ontstaat om de oude Hollandse Brug te renoveren en opnieuw in te richten.

Voor automobilisten kan vooral het splitsen van de rijbanen voor verwarring zorgen. Deze onduidelijkheid deed zich ook voor toen de rijstroken in de richting van Lelystad werden gesplitst. Files waren het gevolg. Rijkswaterstaat hoopte dat nu te voorkomen met extra bewegwijzering, maar maandagmorgen stond er toch een lange file. "Dit soort veranderingen kost voor de automobilist nu eenmaal tijd om aan te wennen", zegt Rijkswaterstaat.

De nieuwe situatie blijft tot de zomer ongewijzigd. Daarna is er nog een keer een verandering. De verwachting is dat aan het eind van dit jaar de definitieve inrichting in gebruik kan worden genomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel