"Wennen aan nieuwe situatie A6 kost tijd"

ALMERE
Rijkswaterstaat verwacht dat het een paar weken zal duren voordat automobilisten gewend zijn aan de nieuwe situatie op de A6 vlak voor de Hollandse Brug bij Almere. Rijstroken in de richting Amsterdam en Hilversum zijn afgelopen weekend verplaatst, zodat er ruimte ontstaat om de oude Hollandse Brug te renoveren en opnieuw in te richten.

Voor automobilisten kan vooral het splitsen van de rijbanen voor verwarring zorgen. Deze onduidelijkheid deed zich ook voor toen de rijstroken in de richting van Lelystad werden gesplitst. Files waren het gevolg. Rijkswaterstaat hoopte dat nu te voorkomen met extra bewegwijzering, maar maandagmorgen stond er toch een lange file. "Dit soort veranderingen kost voor de automobilist nu eenmaal tijd om aan te wennen", zegt Rijkswaterstaat.

De nieuwe situatie blijft tot de zomer ongewijzigd. Daarna is er nog een keer een verandering. De verwachting is dat aan het eind van dit jaar de definitieve inrichting in gebruik kan worden genomen.

reacties (13)

 • Jeroen

   

  Allereerst maar verplicht rijstrook handhaven. bijna dagelijks rij ik het traject en meeste remmomenten zijn van uit- en invoegers die overall snel tussendoor willen

  reageer
 • Nico

   

  Misschien moeten de automobilisten van boven Almere eerst eens extra rijles nemen om in de Randstad te mogen/kunnen rijden.

  reageer
 • Japioo

   

  Laten we nu eerst eens beginnen met snelheid aanpassen , afstand houden , anticiperen , vooruitkijken , op tijd richting aangeven, elkaar accepteren , niet mobiel bezig zijn en op tijd vertrekken dan ziet autorijdend Nederland er heel anders uit

  reageer
 • Jeroen

   

  Amsterdam? Ik volg de A27, ik rij liever een paar minuten om.

  reageer
 • Karel de Vries

   

  Misschien is het dan verstandig om de maximum snelheid op dat stukje voor twee weken te verlagen naar 80. Dan kan iedereen even rustig wennen aan de nieuwe situatie en hoeft er ook niemand rare fratsen uit te halen. Liever tuffen met 80 dan dat ik 2 uur nodig heb om in Amsterdam te komen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • A6 rijder

   

  Ben benieuwd naar de files van morgenochtend. We reden er vanmiddag langs en alles stond keurig op de borden. Na enige tijd komen de 1+2 rijstroken weer keurig samen. Alleen voor afslag Muiderberg moet je rechts aanhouden (staat ook keurig op de borden). Maar ja, moet je die wel lezen. Op de terugweg (dus richting Almere) ging er nog een automobilist over het verdrijvingsvlak waardoor een andere auto moest uitwijken. En die situatie bestaat al heel wat weken...

  reageer
 • toetoet

   

  Succes of beter sterkte automobilist die morgen ochtend richting Amsterdam of Hilversum moet.

  reageer
 • Dick

   

  Zoals ik in het eerdere artikel over deze verkeerssituatie al meldde, maandag zeker een aantal mensen die op het allerlaatste moment toch noch van strook willen wisselen, daardoor mensen die erachter rijden in volledige paniek laten schieten, vol op de rem trappen en daardoor kop staartaanrijdingen veroorzakend. Succes, ik hoef pas 's middags met de trein naar Schiphol πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

  reageer
 • Peter

   

  Stel dat ik opvakantie in het buitenland ook eerst overal moet wennen....kom ik vakantiedagen tekort

  reageer
 • TJ

   

  Tja, kwestie van gewoon goed de borden lezen, afstand houden en snelheid aanpassen! Ik had gisteren geen problemen hier. De meest linkerbaan genomen en die reed prima door maar ik was wel 1 van de weinigen die hier reed!

  reageer
 • Sjaak

   

  Gelukkig ben ik hier al aan gewend. Morgen heb ik heerlijk een dag vrij.

  reageer
 • Spitsrijder

   

  Zie het dagelijks, er zijn gewoon te veel aso's op de weg, dat is de oorzaak van files.

  reageer
 • Almere036

   

  Dat wordt morgenochtend weer extra druk. Als er dan ook nog een ongeluk gebeurd is de chaos compleet met als gevolg zware files op de Hogering en Almere Poort. Ik hou rekening met 1 1/2 uur extra reistijd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert