"Ombouwen enige oplossing voor leegstand''

ALMERE
Het ombouwen van leegstaande kantoorpanden in Almere is de enige oplossing voor de leegstand. Dat zegt vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff, die per gemeente bijhoudt hoeveel kantoorgebouwen leeg staan.

Volgens het adviesbureau kunnen kantoorpanden verbouwd worden tot hotel en zorginstelling. In andere gebouwen zijn woningen mogelijk. Zo zijn in Diemen bijvoorbeeld lege kantoorpanden succesvol omgezet in studentenwoningen.

De gemeente Almere is actief bezig om de leegstand tegen te gaan. Zo is vorige maand bijna drie ton uitgetrokken voor onder meer onderzoek naar nieuwe mogelijkheden voor kantoorpanden.

reacties (11)

 • michael

   

  het is en blijft raar dat lege panden goedkoper zijn dan ze te vullen met bedrijven of ondernemers. Dat overal maar een hotel in moet komen ?? Almere heeft maar weinig te bieden voor de toerist hoor.

  reageer
 • Frans

   

  Als er al opdracht wordt gegeven voor de bouw van nieuwe kantoren, dan is dat niet door de gemeente, Willem. Het zijn beleggers, vastgoedontwikkelaars die dat doen. En er wordt in Almere momenteel geen nieuw kantoor gebouwd. Dat kosten van lege kantoren aftrekbaar zijn van de belastingen scheelt inderdaad in kosten, wat niet hetzelfde is als 'leveren geld op'.

  reageer
 • Enig nuance graag.

   

  Overig zorginstellingen zij deels al wegbezuinigd deze panden staan ook leeg, er is immers geen geld beschikbaar voor zorgverlening!

  reageer
 • Nastradamus

   

  Het is een kwestie van het weigeren van het verlenen van vergunningen door de gemeentes, dan gaat de vastgoed eigenaar vanzelf wel bestaande verwaarloosde percelen her inrichten en moderniseren, ook zal de belastingdienst haar regelgeving aan moeten passen zodat het niet meer loont dat gebouwen tientallen jaren leegstaan omreden strategische overwegingen vast-goedeigenaren, als ik mijn woning niet kan verkopen kan deze ook niet jaren leegstaan zonder dat ik failliet ga. De overheden kunnen ook extra belastingen gaan heffen op leegstaande bedrijfsgebouwen omreden de bestrijding van criminaliteit bij deze percelen te kunnen bekostigen.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Wie moet het verlies nemen? Het gaat om tientallen miljoenen aan vastgoed. Draagt u even bij?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Antje Ha

   

  Het gemeenteonderzoek moet nog beginnen en is geen onderzoek maar hulp voor eigenaren die willen ombouwen. Eerste even lezen voordat u wat schreeuwt.

  reageer
 • Willem D

   

  En de gemeente geef gewoon weer opdracht om nieuwe kantoren te laten bouwen . Ja weer nieuwe die leveren geld op ze zijn aftrekbaar van de belasting

  reageer
 • Dirk2

   

  Dat duurde lang om deze conclusie te trekken! Roepen burgers al jaren, mensen die betalen voor deze onzin! De economie is blijvend veranderd, wen er maar vast aan. Slopen kan ook, al die lelijke panden op de verkeerde plek. Woningen zijn dan ook geen optie. Neem het verlies en ga door.... Moeten wij ook iedere keer dat de overheid weer eens wat onzinnigs bedenkt.

  reageer
 • wb

   

  Hoeveel hotels en zorginstellingen wil je dan neerzetten, lijkt mij een druppel op gloeiende plaat.

  reageer
 • Pzaal

   

  3 Ton voor een niets zeggend onderzoek? En een brug kunnen ze niet eens onderhoud en..

  reageer
 • Faerie

   

  Ze moeten niet de fout maken om er alleen studentenwoningen of jongerenwoningen van te maken. Daar ligt de vraag niet alleen in Almere. Die jongeren en misschien ook wel statushouders etc, willen in de toekomst ook door kunnen stromen. Dat kan niet als er een structureel tekort is aan ruimere flats en (kleine) eengezinswoningen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert