MC Groep en Antonius zoeken oplossing spoedhulp

EMMELOORD
De MC Groep en het Antonius Ziekenhuis werken samen aan een oplossing voor de spoedeisende hulp in Emmeloord. Dat zegt wethouder Hennie Bogaards van Noordoostpolder. Ook de huisartsen, Zorggroep Oude en Nieuwe Land en de GGD praten mee.

Door bezuinigingen is er op het ogenblik tussen 23.00 en 07.30 uur geen verpleegkundige meer aanwezig. De VVD maakt zich ernstige zorgen over de continuïteit van de spoedeisende hulp en stelde maandag tijdens de raadsvergadering vragen.

Volgens Bogaards is er veel meer toenadering tussen beide ziekenhuizen nu er bij het Antonius een nieuwe bestuurder zit. Beide ziekenhuizen bespreken hoe ze hun aanbod op elkaar kunnen afstemmen. De wethouder wil nog geen uitspraken doen over hoe dat er uit komt te zien.

reacties (7)

 • Dus toch

   

  Ik doelde op volksplanting, niet op overledenen. En het was ook gepland

  reageer
 • Ton

   

  Geplante mensen hoeven toch niet naar het ziekenhuis? 😊 Fijne avond.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Een heel simpel gevolg van de privatisering: niet de medische zorg zelf is het doel . Het maken van winst met het bedrijfsmiddel gezondheidszorg is het devies. Meja - It's all about the money Sometimes I find another world inside my mind When I realise the crazy things we do It makes me feel ashamed to be alive It makes me wanna run away and hide It's all about the money ......

  reageer
 • Slim

   

  MC Groep van Loek Winters is winstgevend en de gemeente heeft nog € 3 miljoen van de MC Groep tegoed. Niets staat de MC Groep in de weg om in Emmeloord SEH in te richten en te onderhouden. Het is aan de gemeenteraad de MC Groep hier dringend op te wijzen.

  reageer
 • sjonny75

   

  Lijkt mij een goed zaak, om dit p[probleem aan te pakken. Stop daar maar energie en geld in ipv in de zonneweide..

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Nastradamus

   

  Triest het had nooit zover mogen komen men zou de naam ziekenhuis moeten schrappen, sluiten met deze handel en wandel en een onderzoek instellen blijkbaar kent men zijn verantwoordelijkheid niet, hoeveel slachtoffers zijn er nu te betreuren? Geen natuurlijk! men weet hoe men de gevolgen kan versluieren, triest en behoorlijk gevaarlijk met deze bestuurders aan het roer.

  reageer
 • Dus toch

   

  De overheid heeft ooit de Noordoostpolder ontwikkeld en er mensen geplant. Toen wist men ook dat er een ziekenhuis met SEH noodzakelijk was, en realiseerde dat ook. De huidige overheid moet niet van deze verantwoordelijkheid wegkijken nu de NOP in deze zorg duurder blijkt dan andere regio's.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert