PvdD fel tegen uitbreiding veehouderij

NOORDOOSTPOLDER
De Partij voor de Dieren vindt dat de provincie de uitbreiding van de intensieve veehouderij in de gemeente Noordoostpolder moet tegenhouden. De statenfractie van de partij heeft vragen over de toekomst van de veehouderij gesteld aan het College van Gedeputeerde Staten.

De gemeenteraad van Noordoostpolder heeft maandag besloten dat boerenbedrijven mogen uitbreiden tot maximaal 7000 vierkante meter. Volgens de PvdD is dat in strijd met het Provinciaal Omgevingsplan (POP). De politieke partij vreest gevolgen voor de volksgezondheid, dierenwelzijn en milieu.

De PvdD denkt dat in de praktijk bijna een derde meer varkens worden gehouden dan is toegestaan. Er leven nu al meer varkens dan mensen in de gemeente Noordoostpolder claimt de Partij voor de Dieren.

reacties (7)

 • Frits1

   

  Ook intensieve veehouderij kan duurzaam zijn met de juiste bedrijfsvoering. Dat kun je aan de meeste van de huidige veehouders wel overlaten! Dat is ook in hun eigen belang. De pvdd moet eerst eens nadenken en als ze dat niet kunnen/willen dan het denken aan anderen overlaten. En er kunnen in de NOP best meer varkens zijn dan mensen, maar dat komt doordat er zo weinig mensen wonen.

  reageer
 • Cees

   

  "Ze zitten zelf in een kabinet wat de wetten zo gemaakt" Pardon?

  reageer
 • Partij van niks, wat willen die nou inbrengen? Verhaal is voor kennisgeving aangenomen......

  reageer
 • Jan

   

  Kiloknallers, plofkippen, resistentie voor antibiotica bij mensen, tropisch regenwoud dat moet wijken voor soja dat verwerk wordt in veevoer en ga zo maar door. Leren deze betrokkenen en verantwoordelijken daar dan niets van. Overschakelen naar duurzame bedrijfsvoering is het enige alternatief, dit rampzalige beleid koerst richting afgrond!

  reageer
 • Jan Joost

   

  Tenzij er een wijziging van de kabinetssamenstelling is geweest, maakt de Partij voor de Dieren geen deel uit van het kabinet. Hoewel Marianne Thieme dat waarschijnlijk, met het oog op dierenwelzijn en milieu wel zou willen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem

   

  De milieuvervuilende-, dieronvriendelijke intensieve veehouderij weerhoudt bedrijven zich hier te vestigen vanwege de overlast van deze intensieve veehouderij.

  reageer
 • Knielus

   

  Welja, ze zijn natuurlijk fel tegen., hoe kan t ook anders. Ze zitten zelf in een kabinet wat de wetten zo gemaakt heeft dat de veehouders wel moeten uitbreiden om mee te gaan. Schitterende bedrijven en weer verzetten. Bah!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert