Gemeente wil weer meepraten over buitendijkse haven

DRONTEN
Wethouder Nico Verlaan van Dronten is verbaasd dat de buitendijkse haven bij Urk mogelijk toch deels in de gemeente Dronten komt te liggen. GroenLinks vroeg tijdens de raadsvergadering of de wethouder hiervan op de hoogte is, maar Verlaan moest het antwoord schuldig blijven. Dronten zit al tijden niet meer aan tafel bij de onderhandelingen over de haven.

De gemeenten Urk en Noordoostpolder zijn samen met de provincie Flevoland in gesprek over een buitendijkse haven bij Urk. Dronten haakte in een vroegtijdig stadium af omdat het de gemeente niet zou raken. "In de vaart der volkeren zijn ze schijnbaar vergeten om ons opnieuw te vragen. Maar ik neem aan dat het overleg nu weer opgestart wordt, voordat de commissie van de provincie een standpunt inneemt." Aldus wethouder Verlaan.

De wethouder wacht nu op een telefoontje: "Ik ben positief over nieuwe ontwikkelingen, maar ik kan het plan niet beoordelen want ik ben er niet bij betrokken. Ik ben voor krachtdadig bestuur, maar ga even met ons in gesprek. Dan weten we of we elkaar kunnen helpen." Provinciale Staten besluiten op 24 februari over het voorstel voor de nieuwe haven.


reacties (6)

 • ikke

   

  Twee nieuwe havens binnen een jaar?? Waarom?

  reageer
 • jan van den berg

   

  Dronten hoeft niet te wachten op een telefoontje want die haven gaat niet door want Urk heeft er geen geld voor

  reageer
 • Hannes

   

  Je zal elkaar in de toekomst toch nodig hebben wat betreft de nieuwe technologie en logistiek, vooral voor de binnenvaart ligt een nieuwe toekomst open. Urk en Lelystad liggen wat dat betreft heel centraal.

  reageer
 • Krachtdadig (daadkrachtig) bestuur... En dan gaan zitten wachten op een telefoontje...

  reageer
 • Rinus

   

  In Dronten kunnen ze niet opbellen naar de Provincie en gaan bij de telefoon zitten te wachten tot hij rinkelt? Vreemde communicatie techniek.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kees d.

   

  Voor je het weet zetelt onze regering op Urk. Voor de inpoldering een eilandje. Daarna grond erbij. En nu pakken we een stuk Dronten erbij. Explosieve groei.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert