Steun voor Vluchtelingenwerk laat op zich wachten

ALMERE
De oproep van Vluchtelingenwerk Midden-Nederland om meer tijd te krijgen voor de begeleiding van vluchtelingen met een verblijfsstatus kan rekenen op sympathie van de gemeenten Almere en Dronten. Al staan die niet te trappelen om direct geld over te maken.

Vluchtelingenwerk begeleidt asielzoekers bij onder meer het inschrijven bij een huisarts of het afsluiten van een contract bij een energieleverancier. In Almere en Dronten krijgen vluchtelingen nu één jaar ondersteuning. Vluchtelingenwerk wil dat uitbreiden tot twee jaar.

De Almeerse wethouder Froukje de Jonge zegt de oproep van Vluchtelingenwerk te begrijpen. Maar ze twijfelt of de organisatie de meest geschikte partij is om vluchtelingen ook na het eerste jaar te helpen. De wethouder wil voorkomen dat vluchtelingen voorgetrokken worden ten opzichte van andere Almeerders. Daarom zouden vluchtelingen terecht moeten kunnen bij instanties die ook andere Almeerders helpen.

Voordat Dronten met extra geld over de brug komt, wil de gemeente zeker weten dat er ook echt behoefte is aan hulp. Wethouder Peter van Bergen zegt die signalen namelijk nog niet te hebben ontvangen.

reacties (6)

 • Joop

   

  Zouden wij ook zo opgevangen en verzorgd worden als hier wat uitbreekt? Ik geloof er niets van! Terugsturen deze mensen en kappen met die subsidies.

  reageer
 • Onbegrijpelijk

   

  "Asielzoekers" ja zo ken ik er nog wel een paar

  reageer
 • Gaat ze nog meer geven, pompen we niet genoeg van ons belastingsgeld naar die gelukszoekers. Kappen met die handel.

  reageer
 • almere

   

  laat ze eerst maar eens de eigen inwoners helpen die het moeilijk hebben , is belangrijker dan die gelukzoekers elke keer te helpen en wat mij betreft mogen ze deze subsidie club meteen opheffen

  reageer
 • Eric

   

  Wat kost dat toch een geld Ongeloofelijk en wat worden deze mensen geholpen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacob

   

  Er behoeft helemaal geen geld te komen, laat staan extra. Het is hier geen vakantieparadijs voor de dames en heren vluchteling. Dus handen uit de mouwen, aan de slag en werken voor de kost, net zoals hun gastheren/vrouwen moeten doen en deden. Bovendien kan Vluchtelingenwerk hen ook vast helpen met en bij de terugkeer naar het land van herkomst.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert