Azc Dronten op tweede plek in incidentenlijst

FLEVOLAND
Bij het asielzoekerscentrum in Dronten zijn het afgelopen jaar 201 incidenten geregistereerd. Alleen in het azc in Ter Apel zijn in 2015 meer incidenten geregistreerd: 403. Dat blijkt uit cijfers die de politie heeft gepubliceerd.

Bij het asielzoekerscentrum in Luttelgeest zijn afgelopen jaar 65 incidenten geregistreerd, bij het azc in Almere zijn dat er 56. Het is niet duidelijk om wat voor incidenten het precies gaat.

Bij de 93 azc's in Nederland heeft de politie in totaal 4460 incidenten geregistreerd. Daarvan is ongeveer de helft voor assistentie van de politie na een melding. Een kwart van het aantal incidenten bestaat uit de categorie openbare orde en vernieling. Daarbij gaat het onder meer om ruzies en overlast door verwarde personen. Er zijn 822 delicten geregistreerd, waaronder geweld, vermogensdelicten, drugs en alcohol, verkeer, zedenmisdrijven en mensenhandel.

Het volledige rapport van de politie is hier te lezen.

Kaart van azc-locaties
[https://localfocus2.appspot.com/56b0ab2c528fc]

reacties (12)

 • drontenaar

   

  Wat een reacties weer hier!! Ik ben wel benieuwd wat een ieder voor ideeën heeft voor alle "incidenten" met autochtone bewoners van dit land?.

  reageer
 • Truus

   

  Wat is de toegevoegde waarde van zo een bericht? Moeten ze er ook bij vermelden hoe vaak de politie uit rukt voor problemen met autochtonen. Media is er weer eens op uit om de asielzoekers in een kwaad daglicht te zetten.

  reageer
 • Tom

   

  Dag Truus, helemaal met je eens. Wederom laat journalistiek hier zien dat ze wederom aan stemmingmakerij doen. Waarom niet vermelden hie vaak de politie uitrukt en hoeveel dat betreft voor asielzoekers. Ik weet zeker dat qua percentage het erg laag is. Zet het eens af tegen bv. bij uirgaansgelegenheden, voetbalwedstrijden. Tja dat geeft toch weer andere inzichten.

 • ger

   

  bij mij in de straat komt ook bijna elke dag politie. en er wonen bijna alleen maar autochtonen.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Ja , en mijn oma is 85 geworden terwijl ze gewoon rookte, dus roken is niet ongezond.......

 • Frackingjohn

   

  Cijfertjes in deze zijn totaal niet betrouwbaar, in Nederland wordt niet onafhankelijk gerapporteerd ook al zou de burger dat denken, de coa en de overheid bepalen hoe zij de toko aan de burgerij willen laten zien het resultaat moet een veilige omgeving ensceneren. Incidenten zijn daar aan de orde van de dag er zijn zeer veel bedreigingen onderling en velen voelen zich bedreigd door mede vluchtelingen dit komt omdat de coa alles door elkaar heen plaatst, beter zou zijn aparte kampementen in te richten, er is veel angst de toezicht faalt deze bezit geen middelen om adequaat in te grijpen begrijpt het niet of wil het niet begrijpen. Klinkt absurt maar de echte vluchtelingen hebben geen veilig onderkomen in de centra's dan alleen schein-veiligheid, de oorlog gaat daar verder met intimidatie en erger.

  reageer
 • Fijn he al die asielzoekers hier.. Hulde aan de knuffelaars

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Freek

   

  Direct eruit met dat tuig. Terug naar land van herkomst met een zak bonen. Kunnen ze daar mooi hun eigen voedsel kweken

  reageer
 • Jos

   

  Ze waren toch zo'n verrijking voor Nederland, die hoog opgeleide vluchtelingen volgens Ascher van de PvdA? Of moet ik nu concluderen dat hoog opgeleide mensen altijd dingen vernielen en agressie tonen?

  reageer
 • Nederlander

   

  Nederland gaat zoveel problemen krijgen in de komende jaren met dit slappe beleiden brussel maar aaien eat een nep regerig

  reageer
 • Drontense

   

  Ja in de media wordt het niet gemeld ! Omdat ze bang zijn voor onrust.We mogen blij zijn dat het tussen Dronten en Kampen in ligt.

  reageer
 • 13xx

   

  Wil wel weten wat deze incidenten zijn. In de krant las ik dat bijv. het afplakken van rookmelders ook incidenten zijn.

  reageer
 • Knielus

   

  Nou en? Afblijven met je poten...

 • Gaat lekker zo, blijven steunen en begrijpen. Gewoon allemaal terug naar land van herkomst.

  reageer
 • Willem D

   

  Dat zijn dus 4400 mensen die te gast hier zijn en zich niet gedragen . Dit zijn mensen die op de boot gezet moeten worden en retoer afzender En we praten nog maar over het topje van de ijsberg Dus deze moeten zo snel mogelijk het land uit stel een voorbeeld

  reageer
 • Frackingjohn

   

  Ben het volledig met je eens, maar dan wel de onverdraagzame lieden welke zich misdragen, de echte vluchteling pik je er zo tussen uit deze maakt geen ruzie deze steelt niet klaagt niet, deze bedreigt niet, deze wordt bedreigd

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert