Uitbreiding asielzoekerscentrum maand later open

ALMERE
De noodopvang bij het asielzoekerscentrum op het sportpark Fanny Blankers Koen in Almere gaat een maand later open dan gepland. Volgens het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is er meer voorbereidingstijd nodig. Eigenlijk zouden de eerste asielzoekers in maart naar Almere komen, dat wordt nu april. 

De 480 asielzoekers worden een jaar lang opgevangen in vijf paviljoens naast het huidige asielzoekerscentrum. Ook komt er een eetzaal en een recreatieruimte bij.  

De gemeente Almere wil uiteindelijk permanente uitbreiding toestaan met maximaal 600 plekken. De tijdelijke bebouwing wordt dan gesloopt en er komt definitieve nieuwbouw voor in de plaats. Het asielzoekerscentrum krijgt dan uiteindelijk maximaal 1.400 plaatsen.  

reacties (3)

 • Car

   

  Wat is Nederland een triest land geworden. De Nederlandse belastingbetaler worden 2e rangs burgers. Niet gehoord en uitgekleed tot op het bot!

  reageer
 • Hans

   

  Zeker verlaat door het incident van gister. Ze zullen zich wel gaan afvragen kunnne we de veiligheid waarborgen van werknemers..

  reageer
 • johan54

   

  bouwen, slopen, herbouwen. Welja alsof het allemaal niks kost. Wederom onnodige uitgaven, waarvoor het geld beter besteed kan worden. Maar Almere heeft geld genoeg voor allerlei onzin behalve voor hun burgers.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert