Wethouder zoekt naar 'publiekstrekkers'

ALMERE
De Almeerse wethouder Tjeerd Herrema gaat op zoek naar alternatieven voor het idee om een Groene Campus te creëren op het Floriadeterrein. Het plan is nu er een universiteit te vestigen die zich focust op het thema voedsel en duurzaamheid.

Almere wil over een aantal jaar een grote nieuwe publiekstrekker hebben die veel mensen van buiten naar de stad trekt. De gemeente heeft daarvoor 10 miljoen euro gereserveerd. De Groene Campus is tot nu toe het meest serieuze plan dat op tafel ligt.

Een aantal politieke partijen wil ook alternatieven zien, maar met veel suggesties kwamen ze niet. De wethouder noemde zelf noemde 'een veel beter NS-station' als mogelijke bestemming voor het geld. Dat 'ziet er nu nog niet uit alsof het bij een stad hoort', zo gaf hij aan. Ook met de Oostvaardersplassen ziet hij kansen.

Voor de zomer komt de Herrema met een lijstje waarover gediscussieerd kan worden.

reacties (6)

 • Jacob

   

  Almere is een desolate betonnen stad welke het fenomeen "sfeer" totaal ontbeerd. Daar zal welke goedbedoelde "publiekstrekker" van welk bedrag dan ook ook geen enkele verandering meer in teweeg kunnen brengen. Het is de prijs die Nederland betaalt voor de teloorgang van haar eigen cultuur, normen en waarden.

  reageer
 • Hannes

   

  Al vaak genoeg aangegeven, vergeet de duurzame wijk op de geplande locatie... Denk eerst aan de duurzame renovatie van de bestaande stad, waar nodig is... En wat betreft de publiekstrekkers, ga dan terug naar de basis waar het wel goed ging... Neem als voorbeeld het Stoomfestival met alle bijkomende thema´s.... Zorg dat de samenwerking goed opgang komt, om het Kasteel als centraal themapunt, en daar diversen thema´s kunnen worden georganiseerd... Daar kan je op korte termijn al mee kunnen beginnen... Om het omliggende terrein zo in te richten, daar ook de duurzame bouw van dichtbij met alle nieuwe technologie wat nu al op de markt is daar het publiek bij te betrekken.. Er is altijd wel een thema die daar op in kan spelen.. Dan zal de tien miljoen euro´s zeker een goed weg vinden, en de Floriade op vraag en aanbod zeker kunnen groeien... En dan kan het Eiland voor de recreatie, met ook een duurzame aanpassing behouden blijven!! Met moed en belijd, en zeker geduld, kan je heel ver komen!!. "Veel succes" En Gemeente, blijf zoveel mogelijk de baas over de kostbare grond. " Dus bij het begin van het duurzame afbouwen van het Kasteel is de Floriade al begonnen"!!.

  reageer
 • Kootje Blootje

   

  Als je het Stoomfestival als succesvol omschrijft dan is de rest van je tekst al bij voorbaat kansloos hoor... het is niet voor niets gestopt.

 • Ed

   

  Er kan zich geen universiteit vestigen in Almere omdat de wet dat niet toelaat. Dus we gaan voor 10 miljoen leegstand bouwen. Kijk naar andere Floriade publiekstrekkers deze staan gewoon volledig leeg of heb geen functie meer. Volgens mij zijn wij geen eigenaar van stations dus gaan we daar ook niet aan meebetalen. Ik vraag toch ook geen geld bij Herrema om mijn huis te verbouwen.

  reageer
 • grompie

   

  Die groene campus komt er gewoon hoor dat is wat het college wil. De rest van deze poppenkast ("we zoeken meer ideeën") is alleen verzonnen om het volk rustig te houden. Maar let op mijn woorden, het is allang geregeld allemaal. Die Herrema is nog erger dan zijn voorganger.

  reageer
 • Dirk2

   

  Laat deze man aan net werk gaan in de gemeente ipv zijn eigen ego baantje ontwerpen! De Oostvaardersplassen daar moet deze PvdA verslinder maar beter afblijven! Een man van veel schade en weinig daden...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • TjakkA.\/\/.

   

  De oostvaatdersplassen zijn van Lelystad. Verder geef ik als tip: bewaar dit geld om een gedeelte van de verliezen uit de floriade op te vangen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert