Automobilist rijdt door na aanrijding met fietser

LELYSTAD
Een automobilist heeft donderdagavond in de Jol in Lelystad een meisje op de fiets aangereden.

De automobilist is er volgens de politie snel vandoor gegaan in de richting van het tankstation in de Jol.

De politie heeft via sociale media mensen gevraagd uit te kijken naar een zilverkleurige Opel Astra. Na een tip heeft de politie vrijdagmorgen een auto in beslag genomen voor nader onderzoek.

reacties (12)

 • Flevoburger

   

  Het is in eerste instantie helemaal niet interessant WIE er schuld aan het ongeval heeft. Het doorrijden na een aanrijding. Daar gaat het nu om.

  reageer
 • Max

   

  De wet moet soms keuze maken in welke partij het beschermt. Het lijkt me logisch dat je hier eerder de zwakkere verkeersdeelnemer beschermt. Fietsers staan echter niet boven de wet ;). Daarnaast is het op zijn minst tactloos te noemen dat je je ergernis mbt fietsers en hun verkeersgedrag noemt in een artikel over doorrijden na aanrijding. Waarschijnlijk bedoel je het niet zo dus evengoed een fijn weekend! Groetjes

  reageer
 • Dick

   

  Oh ja, de zwakkere verkeersdeelnemer wordt beschermd. Hoe dan? Hebben ze een grote betonnen pijp om zich heen die alle auto's tegenhoudt? Dat is nou net het grote probleem met deze wet, hij regelt alleen dat je als automobilist verantwoordelijk bent voor de geleden schade, al ligt die buiten jouw schuld. En de "zwakke verkeersdeelnemer" ontleent hier zijn bescherming aan, en neemt op alle mogelijke punten voorrang op de overige verkeersdeelnemers. Hij zou juist eens na moeten denken over het feit dat je als zwakke verkeersdeelnemer altijd aan het kortste eind trekt. En ja, bij kinderen ben je straat alert, maar je mag van een 12 jarige best verwachten dat ie de verkeersregels kent.

  reageer
 • Dick

   

  Brie, ik zeg helemaal NIET dat in dit geval het meisje fout is. Je moet mijn verhaal goed lezen, ik spreek in algemene zin. Ik heb ook gezegd dat ik hier de toedracht niet ken. Maar het is wel een feit dat fietsers boven de wet staan.

  reageer
 • puberpappa

   

  De opel met picknick tafel op het achterdek is veiliggesteld door de politie. Dit door een tip via de sociale media! Hopelijk beseft de bestuurder zich wat een leed en onzekerheid maar ook schade hij hiermee veroorzaakt. De straffen zijn niet mals als je doorrijd en er zijn gewonden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Brie

   

  Zegguh Dick. ...in dit geval hoort de automobilist voorrang te verlenen aan de fietser hoor. Niet gaan lopen gillen en andere situaties vergelijken met iets waar je duidelijk niet weet waar het over gaat!

  reageer
 • Jan

   

  Het is al langer zo dat fietsers als zwakkere deelnemers in het verkeer worden beschermd. Je hebt maar gewoon rekening te houden daarmee, want een fietser is altijd zwaarder de dupe bij een aanrijding. Dat, zeker, kinderen niet opletten of fouten maken is des te meer reden dubbel zo voorzichtig te zijn als automobilist. Of je nu wel of niet netjes de aangegeven snelheid rijdt doet er daarbij niet toe.

  reageer
 • Dick

   

  Vertel mij eens hoe je dat hebt gemeten. Ik riep het zelf ook altijd, "ze rijden als zotten". Heb eens met een laserteam meegekeken, de meesten rijden keurig wat ze mogen, een paar iets (3-5km) te hard. De echte idioten die in een 30km zone 50 of meer rijden tref je bijna niet aan. Dan, als dit meisje met 50km of meer was aangereden had ze nu in het ziekenhuis gelegen. Dan nog, Ik ken de toedracht niet maar ook een fietser, al zijn ze nog zo jong, hoort voorrang te verlenen. Maar dat gebeurt tegenwoordig zelden, de fietsers NEMEN massaal voorrang. Daarbij is het natuurlijk schandalig dat de automobilist is doorgereden. Je hoort ten allen tijde te stoppen bij een ongeval, al ben je er niet bij betrokken.

  reageer
 • De Vries

   

  Wij hebben al vaker geklaagd over de snelheid op Jol 10.Je mag daar maximaal 30 km/u maar de meesten rijden veel harder. Vooral jongelui. Die fietskruising is levensgevaarlijk. Al vaker ongelukken gebeurd. Dagelijks moet ik daar oversteken en zie alle auto's als een idioot aan komen rijden. De politie is geraagd vaker te controleren daar, maar nee, liever op de 50 km dreven. Dat is makkelijker vangen.

  reageer
 • lelystad

   

  Mijn zoon is afgelopen zaterdag ook bijna aangereden door een zilverkeurige Opel bij de stoplichten bij de Agora! Mijn zoon had groen dus stak over en deze auto scheurde door rood. Gelukkig niet aangereden maar wel weer een zere knie doordat hij door hard te remmen viel en deze eikel dus ook doorreed! Dit was zaterdagmiddag rond 16.45 uur!

  reageer
 • Barbara

   

  Moet snel te vinden zijn, die schurk...

  reageer
 • Hopelijk heeft iemand in de omgeving van de Jol 10 de auto zien weg rijden en kunnen ze de politie meer vertellen. Hoop dat ze de persoon snel vinden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert