VVD kan mogelijk verbod Pegida-demonstratie begrijpen

ALMERE
De Almeerse VVD vindt dat burgemeester Franc Weerwind moet overwegen de demonstratie van Pegida te verbieden. Dat zegt fractievoorzitter Miranda Joziasse in de zondageditie van het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Joziasse had ook graag gezien dat de burgemeester had geprobeerd de bijeenkomst met omstreden imams vorige week in Almere Buiten te verbieden. Ze voorziet rond de demonstratie van anti-islambeweging Pegida op 27 februari een vergelijkbare discussie.
Joziasse zegt dat ze heel goed zou begrijpen dat burgemeester Weerwind de Pegida-bijeenkomst verbiedt, als hij vermoedens heeft dat de demonstratie uit de hand zou kunnen lopen.

De demonstratie van Pegida gisteren in Amsterdam liep uit de hand. Het kwam daarbij tot een confrontatie tussen de Pegida aanhangers en tegendemonstranten. De burgemeester van Amsterdam beëindigde de demonstratie.

reacties (20)

 • Jo

   

  Uit de hand gelopen? Wat een onzin pegida en aanhangers zijn niet degene die gooide met vuurwerk stenen en glas !!! Links heeft hier zijn waare aard laten zien ! Me en politie optreden was gericht tegen Links omdat zei zich niet hebben kunnen gedragen .bha wat een onterechte uitspraak wordt hier weer neergezet. De waarheid is heel anders als jezelf erbij was geweest had je de werkelijkheid kunnen zien en meemaken .kwats geen onzin !!

  reageer
 • Barbara

   

  Niet aan tafel komen nababbelen, maar lekker buiten gaan rennen of fietsen tegen de wind in...Da's pas een verademing.

  reageer
 • Andre1965

   

  Dat was lang geleden. Met de komst van het cultureel marxisme, neo-liberalisme en nieuw-links is de vrijheid van meningsuiting allang niet meer heilig. Men verbiedt een demonstratie om ongeregeldheden te voorkomen. Maar daarmee geeft men de tegenstanders meteen hun zin. Kwalijke zaak. Het is sowieso al zeer bizar dat je een vergunning nodig hebt om te mogen demonsteren. Wat zegt artikel 7, lid 1 Grondwet ook weer ? Niemand heeft voorafgaand verlof nodig....". Maar de praktijk is dat je een vergunning moet vragen om te mogen demonstreren, die je geweigerd kan worden of ingetrokken....

  reageer
 • ikke

   

  De VVD was toch zo'n liberale politieke partij waar vrijheid van meningsuiting bovenaan staat? Om Voltaire te citeren: "Ik verafschuw wat u zegt, maar ik zal uw recht om het te zeggen met mijn leven verdedigen."

  reageer
 • veeboer

   

  Knuffelend en thee drinkend links nederland word altublieft wakker. Nederland zakt af naar een bananenrepubliek als het zo doorgaat!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem

   

  Links niet extreem? Volgens mij kwam de moordenaar van Pim Fortuyn uit de linkse hoek. Nog meer voorbeelden?

  reageer
 • Flevoburger

   

  Inderdaad! Bij de demonstratie in Amsterdam ging het ook helemaal fout. Er zijn daar genoeg mensen wegens het verstoren van de Openbare orde en veiligheid aan gehouden. Euuhhh ow, dat waren allemaal gasten van de linker vleugel...... "logische en redelijke argumenten" zei je toch?

  reageer
 • reaguurder

   

  Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. meer zeg ik niet,schaam je!

  reageer
 • Jacob

   

  Aanhangers van Pegida willen de islam uit het openbare leven weren en de stroom buitenlanders, vooral economische vluchtelingen, drastisch inperken. Niet verwonderlijk in de wetenschap dat een groot deel van de vluchtelingen die nu naar Europa komen, geen recht heeft op asiel, althans volgens de Duitse krant Frankfurter Allgemeine zondag op gezag van hoge functionarissen bij de Europese Unie. Dagelijks kwamen in januari 2000 vluchtelingen via Turkije naar de Europese Unie. Het percentage Syriërs onder hen is gedaald van 69 (in september) naar 39. Volgens schattingen van de EU heeft circa 40 procent van de vluchtelingen geen realistische kans om asiel te krijgen in Europa. Er komen steeds meer Irakezen (25 procent) en Afghanen (24 procent), die minder kans hebben op asiel dan Syriërs. De overige asielzoekers komen voornamelijk uit Noord-Afrika en worden gezien als economische vluchtelingen. Maar ja, mevrouw Miranda Joziasse is lid van een pro-asc-groepering en dult vanuit haar politieke correctheid geen andere mening dan de hare in onze "democratie". Wellicht had het geholpen als mevrouw Joziasse was gevraagd om het bestaansrecht van een groep als Pegida te kunnen verklaren. Zij had dan ongetwijfeld als antwoord gegeven dat dit met het bestaan van een bindend referendum voorkomen had kunnen worden. Echter in dat geval had mevrouw Joziasse geen bestaansrecht gehad, want zij, gelijk vele van haar Nederlandse collega's, verkeren in de aanmatigende veronderstelling geroepen te zijn om vadertje en moedertje over volwassen landgenoten te moeten spelen.

  reageer
 • waterwijker

   

  Laat even zien uit welke onderzoek je die wijsheid hebt opgedaan. En dan wel uit onverdachte (= niet PVV) hoek. Want als links iets niet is, is het wel extreem. Hoeft ook niet, want met hun logische, redelijke argumenten toont men moeiteloos aan dat het werkelijke gevaar van extreem nationalisme komt. Maar ik kan me voorstellen dat radicaal rechts je dat niet graag wil laten begrijpen. Mensen die doordenken en de nuance ontdekken, daar houden ze helemaal niet van. Hun doelgroep is dom nederland, die trekken ze veel makkelijker mee naar beneden, naar hun niveau. Bij jou lijkt het gelukt, welterusten dus maar.

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Mevrouw Joziasse, u bent bang voor de stem des volks op 27 februari ? Ach mevrouwtje toch, in uw geval zou u zich meer zorgen moeten maken over de gevolgen van de stem des volks op 6 april.

  reageer
 • Ik

   

  Naar de sportschool gaan ??? Die lui zijn wel lui maar zeker niet sportief !

  reageer
 • Jan

   

  Raar dat een tegengeluid niet gegeven mag worden... Bewijst maar weer eens in wat voor democratie wij leven.

  reageer
 • Cees Dekker

   

  Laat ik nu gedacht hebben dat de gemeenteraad het hoogste orgaan is in de gemeentepolitiek. Dat lijkt in Almere niet zo te zijn, zo moet ik wel concluderen na deze uitzending te hebben gezien. De ongetwijfeld verbaal begaafde burgemeester heeft de VVD ertoe weten over te halen, akkoord te gaan met het laten komen van de haatimam. Terwijl, zo zegt mevrouw Joziasse, de VVD die haatimam eigenlijk niet wilde toelaten. Met als reden "dat de rechter een eventueel geding tegen een preekverbod wel zou inwilligen". Slap, slap, slap. ("Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest") Vreemd genoeg wil mevrouw Joziasse wél de bijeenkomst van Pegida verbieden. Want daar zou weleens onrust van kunnen komen, denkt mevrouw. Een merkwaardige reactie. Immers, de betoging van Pegida in Amsterdam is door de Pegida- mensen heel rustig en beheerst gevoerd. De onlusten werden veroorzaakt door linkse activisten, die ongehinderd hun agressie richting Pegida-aanhangers konden vormgeven. Pegida koos de wijze weg, door direct aan het verzoek van burgemeester Van der Laan gehoor te geven, te vertrekken. En deze rustige actievoerders wil mevrouw Joziasse verbieden, en aan de andere kant haatimams gedogend toelaten? Mevrouw Joziasse zou beter zich aan kunnen melden bij Groen-Links, haar verhaal past beter bij die partij. Enfin, dit optreden van mevrouw Joziasse zal de PVV wel weer een zeteltje in de polls opleveren.

  reageer
 • schaapjes

   

  Haatimams? Ik heb de bijeenkomst beluisterd en je kunt het hoogstens een beetje oubollig noemen. Er werd niet gesproken over uitmoorden, onthoofden, verbannen enzovoorts. Als je de beelden van de pegida demonstratie gisteren bekijken, overigens ook bij de anti-demonstratie, zie ik hoogstens wat mensen die de frustratie van een weekje werken eruit proberen te rammen. Weg met de Islam vind ik persoonlijk niet zo'n constructieve insteek voor een discussie. Misschien beter om even lekker naar de sportschool te gaan!!

  reageer
 • Terp

   

  Er is niet 1 pegida demonstrant aangehouden. Alle aangehouden demonstranten waren afa rellers. Als de vvd dit verbiedt stem ik nooit meer vvd. Nooit.

  reageer
 • Johan

   

  Haatimams zijn welkom in Almere maar Pegida niet... De politici zeggen dat ze democratisch zijn maar het moet wel gaan zoals zij het willen.

  reageer
 • Die linkse worden steeds extremer daarom wordt de PVV alleen maar groter en groter

  reageer
 • Bert

   

  En de VVD zich maar afvragen waarom alle stemmen naar de PVV gaan

  reageer
 • Helena Cevetano

   

  Wordt wakker Almere, de dreiging komt van links van de Atifa's!! Het recht op demonstratie van Pegida is gisteren met voeten getreden. De Pegida groep is bedreigd bespuwd en met vuurwerk en stenen bekogeld! Schandalig en nu moet de Pegida demo verboden worden?????? De wereld op zijn kop.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert