Actie voor overname TSN door Buurtzorg

LELYSTAD
Lelystadse medewerkers van TSN Thuiszorg en de FNV voeren donderdagochtend actie bij het stadhuis in Lelystad. Personeel van het failliete TSN wil graag overgenomen worden door Buurtzorg Nederland, maar dan moeten de gemeenten waarmee TSN een contract had daar wel mee instemmen. Lelystad is één van die gemeenten.

De medewerkers hopen op een gesprek met wethouder Janneke Sparreboom over de kwestie.

Buurtzorg heeft een plan om driekwart van het oude TSN over te nemen. De medewerkers kunnen aanblijven met behoud van salaris, dienstjaren en vast contract.

reacties (2)

 • Nastradamus

   

  Vraag mij af of de slachtoffers (zorg verleners en zorg behoeftigen) in eer en geweten zich in dit dramatisch debacle zichzelf niet eens afvragen op welke politieke partijen zij gestemd hebben, welke dit drama mogelijk gemaakt hebben. Ik zie bij elke verkiezing weer het zelfde plaatje met dezelfde spelers.

  reageer
 • Marijke

   

  Ga er maar van uit dat deze mensen niet op de huidige partijen hebben gestemd en al jaren wanhopig ervaren hoe de zorg wordt afgebroken, niet gehoord worden en ook nog eens weggezet worden als fraudeurs. Wie wel op die partijen stemmen? Mensen die denken dat zorgvragers en zorgverleners inderdaad massaal sjoemelen, want Van Rijn heeft dat gezegd. Mensen die denken dat zorgvragers en zorgverleners al die miljoenen euro's voor de zorg opslurpen, terwijl er maar een klein deel van bij hen terecht terecht komt.

 • kees d.

   

  Niet alleen de medewerkers, maar ook de mensen die de zorg nodig hebben op welke manier dan ook zijn ongerust.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert