GroenLinks wil tweede 'Kiss and Ride' bij station

DRONTEN
Er moet een tweede 'Kiss and Ride' strook komen bij het station in Dronten. Dat vindt GroenLinks.

Het is tijdens de spits erg druk bij het station en een tweede parkeerstrook voor automobilisten om passagiers af te zetten of op te halen, zou daarom handig zijn, zo zegt GroenLinks. Maar dat gaat wethouder Verlaan te snel.

Hij wil eerst de problemen en mogelijke oplossingen beter in beeld brengen.

reacties (6)

 • Me

   

  Uitbreiding is altijd mooi nu nog een betere aansluiting met het busvervoer en dat tot later op de avond nog thuis kan komen als je in swifterbant of Biddinghuizen woont. Of nog beter nog maak een station thv swifterbant dat zou erg welkom zijn.

  reageer
 • Anet

   

  Zou het verbeteren van openbaar vervoer naar het station niet beter werken? En meer in lijn met Groen Links? OV fietsen is al een mooie stap vooruit (al zijn het er wel erg weinig) voor het station, maar een soort van buurtbussysteem zal helemaal mooi zijn.

  reageer
 • kees d.

   

  GROEN LINKS is toch een partij die van overtollig autoverkeer af wil? Waarom een tweede Kiss and Ride als je de fietsenstalling zou moeten vergroten?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Tja, het is niet goed of het deugt niet natuurlijk.

 • Antje Ha

   

  Kijk aan, de Hanzelijn is een succes in Dronten en daarbuiten! Terwijl hier na de openstelling allerlei lieden kwamen klagen dat het niks was en te duur en te dit en te dat. Op naar een tweede station in Dronten Noord

  reageer
 • Erick

   

  Goed plan! Het is ear echt heel erg druk. Verder iets van bewaking om de fietsendiefstal tegen te gaan. Ik ercher me eraan dat er zoveel mensen betaald op de bank zitten terwijl opnemen station eigenlijk een mannetje zou moeten rondlopen.

  reageer
 • Paul Vermast - GroenLinks

   

  Geen slecht idee Erick, maar laten we eerst eens zorgen dat er voldoende fietsenstallingen zijn. Want zoals het er nu bij staat is het een zooitje natuurlijk. Gelukkig zal er voor de zomer een extra stalling bij zijn. Laten we dan eens kijken naar de overlast van diefstal.

 • laat alle reacties zien
 • peter

   

  Kijk ook eens naar het parkeerterrein, het staat regelmatig vol en dan moet je uitwijken naar de Formido. Wil je meer mensen de trein in krijgen dan zal je moeten uitbreiden.

  reageer
 • Paul Vermast - GroenLinks

   

  Helemaal waar Peter, daarvoor zijn ook plannen. Maar het gaat ook over grond van ProRail en NS en die willen (nog) niet meewerken. Dat is een kwestie van tijd en geld denk ik. Maar dat zal op termijn zeker gaan gebeuren.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert