Zes beste ideeën tegen armoede krijgen geldprijs

DRONTEN
Zes initiatieven om de armoede in Dronten te bestrijden hebben een prijs gekregen van de gemeente. Hun Beste Idee van Dronten werd gekozen uit 18 inzendingen. Alle projecten ondersteunen inwoners die het financieel moeilijk hebben.

Zo kreeg het initiatief Cake for Kids van de voedselbank Dronten een cheque van 5.000 euro. Met dit geld wil de voedselbank verjaardagstaarten maken voor kinderen. Ook was er een subsidie voor Naaiatelier d'Etalage, Zanggroep de Herberg, De Weggeefwinkel en een lesproject voor jongeren.

Het Beste Idee van Dronten is onderdeel van een breder plan om armoede in de gemeente tegen te gaan. Elk jaar is 25.000 euro beschikbaar voor initiatieven van particulieren en organsaties. Halverwege dit jaar kunnen opnieuw plannen voor het Beste Idee van Dronten ingediend worden.

reacties (7)

 • Martijn de Graaf

   

  De oplossing tegen armoede is de armen geld te geven. Maar nee, het geld moet naar 'prijzen'.

  reageer
 • sonja

   

  Prachtig toch dat er mensen zijn die aan de medemens denken die het allemaal niet zo breed hebben. Klasse! Of het geld na een jaar foetsie is..dat zal gerust, maar dan omdat ze er mooie dingen mee gedaan hebben en daarmee wellicht een stukje geluk hebben gebracht bij degene die het zelf anders niet kunnen doen. Van mevrouw Bea Schaap weet ik dat ze zich met hart en zaligheid inzet dus Gefeliciteerd!! En dat zo een droom meer en meer werkelijkheid kan worden. Vanuit het hart voor de medemens.

  reageer
 • ik

   

  Mijn moeder die heeft het geld gekregen voor de weggeefwinkel. En die helpt zeker wel de mensen met eten en kleding en kadootjes voor verjaardagen voor de kindjes. Ze zit alleen met opslag ruimte want alles staat in haar huis en schuurtje en slaapkamer. Ze heeft al heel veel gezinnen geholpen die heel erg in de nood zitten en ik moet zeggen petje af hoe zij dit allemaal doet

  reageer
 • A.

   

  Alle initiatieven zijn welkom maar wat help het weggeven van verjaardagstaarten tegen de armoede in Dronten? Dat was de formele vraag! Echt arme gezinnen zouden geen taart gekocht hebben en dus is er geen verbetering op financiële zin. Desondanks vind ik natuurlijk wel dat ieder kind een taart verdient op zijn verjaardag! En van daaruit gezien een super initiatief.

  reageer
 • Willem D

   

  Had dat geld aan de mensen gegeven die het konden gebruiken

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • ik

   

  Piet Me moeder doet het al jaren hoor dusssssssss. Komentaar van niks

  reageer
 • Piet v liere

   

  Over een jaar is het geld weg en de ideeën ter ziele !!

  reageer
 • Kaassie

   

  Precies, dat is waar het om gaat in de armoede bestrijding. Als het geld op is, kunnen anderen het overnemen en of is er een sponsor gevonden. Het is NIET de bedoeling dat het gekregen geld op de bank blijft staan, er moest wel iets gedaan mee worden om de armoe te bestrijden. In ieder geval het eerste jaar een verjaardagstaart voor de "armoe" kinderen, hopelijk is het daarna niet meer nodig

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert