Plan arbeidsmigranten in kantoorpand Oostvaardersbuurt afgewezen

ALMERE
Er mogen geen arbeidsmigranten worden gehuisvest in een kantoorpand aan de Willem de Vlaminghstraat in Almere. Het bestemmingsplan staat dat niet toe.

Uit stukken van de gemeente blijkt dat er een verzoek ligt om ongeveer 60 arbeidsmigranten in het gebouw onder te brengen. Daarvoor zou er een horecabestemming moeten worden toegevoegd aan het gebouw. Het college vindt dat onwenselijk.

Het kantoorpand ligt midden in een woonwijk, dat maakt het ongeschikt voor de huisvesting van de zestig arbeidsmigranten. Bovendien zijn er te weinig parkeerplekken in de wijk en zijn er in de buurt te weinig voorzieningen. De initiatiefnemer zal op zoek moeten naar een andere locatie in de stad.

Donderdagavond bespreekt de gemeenteraad het nieuwe bestemmingsplan.

Foto: Google Streetview

reacties (2)

 • willemlely

   

  Dat moet kunnen, want er wonen rondom dat pand alleen maar rare vogels. Continu afval en huisraad op straat. Straathangers en slecht verzorgde tuinen. Een blik Polen zou er niet opvallen.

  reageer
 • Dnz

   

  Veel liever arbeidsmigranten dan die Nederlandse stadsnomaden met hun rommel, geen zin om te werken en overlast. Hand ophouden en liever lui dan moe.

 • syrier

   

  misschien vluchtelingen opvang,dan is het bestemmingsplan wel te wijzigen!

  reageer
 • Jos

   

  Complimenten voor deze "Syriër". Goed geïntegreerd inmiddels en in staat om mee te denken. De volgende keer je naam niet meer als syrier spellen... je eigen afkomst niet verloochenen. :-)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert