Bomen gekapt langs deel Vogelweg

ZEEWOLDE
De provincie begint maandag met het kappen van bomen langs een deel van de Vogelweg. Het gaat om de eerste rij bomen op het stuk tussen de Roerdompweg en de A27.

De bomen worden gekapt, omdat hun wortels te veel grondwater opzuigen. Daardoor verzakt de bodem en zijn de laatste jaren steeds weer scheuren in het asfalt ontstaan. Noodreparaties hebben niet geholpen.

De Vogelweg blijft tijdens het kappen open. Ter plekke wordt wel een rijdende afzetting gebruikt.

Vanaf mei wordt de Vogelweg tussen de Roerdompweg en de A27 grondig aangepakt met een nieuwe fundering en laag asfalt. Voor doorgaand verkeer is de Vogelweg dan tot half augustus afgesloten.

reacties (8)

 • Jan

   

  Dick heeft al aangeven dat hij zonder problemen 160 km/u kan rijden hobbels of niet. En dat het 80 km/u blijft, tja, dat is en blijft te langzaam volgens velen. Ik zal vanaf mei een aantal maanden kunnen genieten wanneer ik niet steeds voorbij wordt gevlogen of bumperklevers achter me heb als ik met normale snelheid over de Vogelweg ga rijden.

  reageer
 • frits

   

  De provincie wil vast op het onderhoud aan de bomen bezuinigen. Ach ja, Jaap Lodders (VVD) heeft niet veel met bomen op. En daarna maar weer klagen dat er harder gereden wordt. Het is alom bekend dat bomen langs wegen leiden tot lagere snelheden, zeker als je de bomen in een dichte rij plant.

  reageer
 • Boswatcher

   

  Klopt het dat de massale slachting van bomen langs de Praamweg bij de Oostvaardersplassen in Lelystad hier helemaal niet ter sprake is gekomen bij Omroep Flevoland? Zal wel met hetzelfde excuus gedaan zijn.

  reageer
 • Antje Ha

   

  Planten en bomen moeten we volgens u als dieren of mensen zien... Wat een treurnis

 • Max

   

  En wederom, zoals in alle reacties op de door omroep flevoland geplaatste artikelen , weet iedereen het hier ook weer beter. .!!

  reageer
 • Jacob

   

  Niet zo verwonderlijk en kent een aantal oorzaken. Misschien moet u zich met een opmerking van soortgelijke strekking eens richten tot de (semi)overheidsdinaren, die de arrogantie uirstralen altijd gelijk te hebben en elke inmenging van de burger, bij wie zij nota bene in dienst zijn, verwerpen. Bij een directe democratie zouden een substantieel aantal dienaren niet in hun huidige hoedanigheid werkzaam zijn geweest.

 • Markus

   

  Mensen snap dat dan gewoon, het is simpelweg werkverschaffing meer niet. Als je gelooft dat de bomen het asfalt aantasten ben je behoorlijk gehersenspoelt!!!

  reageer
 • Jacob

   

  Exact, Markus, "werkverschaffing". Heeft niets meer met "natuurbeheer" te maken. Maakt deel uit van sociale projecten aangestuurd en uitgevoerd door personen die enig inzicht, vakmanschap, verantwoordelijkheidsbewustzijn etc. in de betreffende materie ontberen en ongecontroleerd hun gang kunnen gaan. Je moet hen gewoon eens opbellen en navraag doen, dan maken zij je deelgenoot van hun semiwetenschappelijke flutverhalen in een poging om hun arbeid een professioneel tintje te geven. Bij de gladheidsbestrijding zien wij dit fenomeen ook terug.

 • laat alle reacties zien
 • nm

   

  Wat een flauwekul. De ondergrond voor wegen is hier gewoon slecht. Ze zouden is moeten kijken hoe het misschien wel moet,in de buurt van gouda reeuwijk bouwen ze de wegen op tempex omdat ze weg zakken. Dus andere ondergrond. Denk dat de bomen in dit geval meer goed dan slecht doen. Geld beluste personen zijn het weer wat verdiend

  reageer
 • Jacob

   

  Ervan uitgaande dat degenen die destijds deze bomen in deze opstelling hebben geplant, experts waren op hun gebied, doet aan de geloofwaardigheid van het "grondwater verhaal" behoorlijk afbreuk. Eerder bevestigd het nog eens de grootschalige en onverklaarbare kap van bomen in de rest van de polder. Een conclusie zou kunnen zijn dat er maar wat aangerommeld wordt.

  reageer
 • Dick

   

  Ben het met je eens. Feit is gewoon dat de fundering van deze weg niet klopt. De weg is er indertijd met grote spoed is ingelegd want door vertraging bij de aanleg van de A6 moest er wat worden gedaan. Haastige spoed is zelden goed.

 • Nius

   

  Vooral in deze situaties missen we Cees Meijer +2009 (Schoon Zeewolde)

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert