Projectontwikkelaars in de rij voor 'Zicht op Duin'

ALMERE
Vier projectontwikkelaars en een architect overnachten in campers en caravans om vrijdag een kavel in Almere Poort te kunnen bemachtigen. Dan begint namelijk de verkoop van 15 kavels voor zogenaamde stadspaleizen in het project Zicht op Duin. Dat zijn kleinschalige appartementenblokken die per gebouw uit 12 tot 15 woningen mogen bestaan. De stadspaleizen komen in het Europakwartier en kijken uit op plan 'Duin', direct aan het IJmeer.

De aankondiging voor de verkoop was afgelopen vrijdag, met de mededeling: wie het eerst komt, het eerst maalt. Per kavel mag maar 1 optie worden genomen. Zaterdag verschenen de eerste drie campers op de Homerusmarkt in Poort. Inmiddels zijn daar twee caravans bijgekomen.

Het gebeurt niet vaak dat projectontwikkelaars in de rij staan om kavels te bemachtigen. Ze doen het ook niet zelf, er zijn studenten ingezet die voor het kantoor bivakkeren.

reacties (5)

 • Tom

   

  Goed teken voot Almere maar dit zijn taferelen die je bijvoorbeeld in Lelystad nooit ziet en zult zien.

  reageer
 • Jos

   

  Het gaat weer goed met Almere; ze staan weer in de rij. Nu de rest van de polder nog. Misschien wordt het dan nog iets met deze provincie. Als de rest achterblijft dan kunnen ze zich altijd nog aansluiten bij het krimpende noorden en daar beleid op maken.

  reageer
 • Hannes

   

  Eerst bouwen, en achteraf de grond verkopen, met vooraf een afgesproken prijs.. Dan pas heb je garantie voor de toekomst. Ook om grondspeculatie te voorkomen. Neem het verleden als voorbeeld. Gemeent blijf zolang mogelijk de baas op de zo kostbare grond!.

  reageer
 • hans49

   

  Ik vind jouw reactie een beetje zielig. Zeker die opmerking over wildkamperen. Het is immers een (goed) gebruik om bij kavelverkoop tijdig te gaan wachten. Met dit weer is een camper of caravan daarbij geen luxe. Dat is ook al vaker gebeurd in Poort en in Nobelhorst.

  reageer
 • Ab

   

  Nee hoor wildkamperen is gewoon verboden. Kan er even een ijverige BOA of politieagent langsgaan?

 • Ab

   

  Ik vind dit echt een zeer zielige manier om kaveltjes te verkopen. Er zijn meer dan 300 kavels die slecht verkoopbaar zijn. En dan voor een paar mooie kavels het principe wie het eerst komt hanteren. Gewoon een inschrijflijst op internet hanteren met loting. Gemeente Almere probeert een situarie van schaarste te creeeren die er helemaal niet is. Overigens wildkamperen is verboden dus graag bekeuren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert