Politie en bewoners jagen op inbrekers

LELYSTAD
Inwoners van Lelystad worden opgeroepen om deze week uit te kijken naar inbrekers. De politie zet een inbraak in scène om zo een heterdaad-actie te oefenen, samen met omwonenden.

Na een zogenaamde inbraakmelding gaan agenten en buurtbewoners op zoek naar 'verdachten'. De nepinbrekers zijn eigenlijk agenten in burger. Zij worden, als het goed gaat, bij de oefening aangehouden.

Waar en wanneer de oefening precies is, wil de politie pas op het laatste moment bekendmaken. Zodra de actie begint, krijgen deelnemers een bericht via een melding van Burgernet. Aanmelden kan via www.burgernet.nl.

reacties (4)

 • Henkjan

   

  Dit zal een goed gecoördineerde oefening worden voor de burger en agenten. Om direct "paniek" te veroorzaken en te gaan specueleren. Zie het als het willen verbeteren van het samenwerken tussen burgers en agenten. Dit om ook aan te geven dat de burgers zelf een groot aandeel hebben in de pakkans van een verdachte. Hopelijk wordt er ook gefilmd en er een verslag van gemaakt.

  reageer
 • Frederik

   

  Het lijkt wel of het aantal inbraken in Lelystad toeneemt getuige ook deze aktiviteit. Ik vraag mij af of er een logische verklaring voor deze toename is.

  reageer
 • Elnie

   

  Wel ondertussen de deuren goed gesloten houden als je naar buiten gaat voor deze oefening, want voor je het weet staan de echte inbrekers bij je binnen. Gisteravond was het weer raak in Almere Muziekwijk. Figuren die aanbellen en als je niet open doet een stokje tussen de deur en de stijl stoppen. Goed opletten dus.

  reageer
 • Barbara

   

  Wat is dit? Ik kan dus een dezer dagen bij gemorrel aan mijn deur mijn spuitbus in de hand kan nemen?

  reageer
 • lelystad

   

  Ze zullen echt niet bij jou inbreken hoor!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert