Demonstratie Pegida gaat niet door

ALMERE • Ma 15 februari 2016 | 19:31 • Maandag 15 februari 2016 | 19:31
De demonstratie van Pegida in Almere gaat niet door. Dat laat woordvoerder Edwin Utrecht van de anti-islambeweging weten. De demonstratie was gepland op 27 februari. Nu is op de website van Pegida te lezen dat er op die dag een demonstratie wordt gehouden voor het huis van burgemeester Eberhard van der Laan in Amsterdam

Volgens Edwin Utrecht heeft Pegida nog 'een appeltje te schillen' met de gemeente Amsterdam en de politie. Het uitstel in Almere betekent volgens hem geen afstel. Hij hoopt eind maart of begin april alsnog een demonstratie te houden in de stad.

De Almeerse SP-fractie was van plan om zaterdag een tegengeluid te laten horen, maar geen enkele andere politieke partij wilde meedoen. Mocht Pegida weer in Almere willen demonstreren, dan zal de SP alsnog een tegenactie organiseren.

Eerdere protestacties van Pegida in Nederland leidden tot tegendemonstraties en botsingen tussen voor- en tegenstanders.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel