Centrada pakt betaalachterstanden huurders aan

LELYSTAD
Centrada in Lelystad probeert betalingsproblemen met huurders te voorkomen met hulp van Deurwaarder.com. De woningstichting heeft een contract voor vijf jaar getekend met het deurwaarderskantoor.

De deurwaarders komen pas in beeld als er sprake is van een oplopende huurachterstand en als contact met een incassoconsulent niet tot een oplossing leidt. Huurders met betalingsproblemen die contact met Centrada vermijden, worden vanaf nu bekendgemaakt bij het Meldpunt Vangnet en Advies van de GGD voor specialistische hulp.

Centrada kon in 2014 meer dan 750.000 euro aan huur niet innnen. Dat is ruim 1 procent van de totale huur die aan Centrada betaald wordt.

reacties (6)

 • Jootje

   

  Nou centrada. Pak de regering. Aan dan eerst mensen willen wel de huur betalen maar als ze het niet. Kunnen door. De regering. Die het duur maken centrada zegt al als je de huur niet op eerste. Betaald. Al achterstand. Hebt hoe kunnen je due nou betalen als je nou uwv of. Aow hebt op de 24 pas kreeg en je hebt ook werkende die per 4 wkn krijgt. Dus word moeilijk. He voor 1e betalen. Mensen willen wel betalen maar ze moeten ook eten met hun gezin

  reageer
 • Jan

   

  Ten eerste, voor een beetje leesbaarheid, maak eens een behoorlijke zin. Ten tweede gaat het hier echt niet over een weekje achterstand. Het gaat hier om stelselmatige, langdurige achterstanden. Niet een of twee weekjes.

 • Dnz.

   

  Lijkt me simpel, als je huurt, gewoon huur betalen. Niet willen betalen? Diefstal. Net als bij doorrijden bij een pompstation. Natuurlijk is Shell rijk, maar geeft dit het recht om niet te betalen na het tanken... Onder het mom: ze hebben toch genoeg...

  reageer
 • StevieW43

   

  Als die 750.000 euro 1% van de huuropbrengst is bedraagt die andere 99% dus ruim 74 miljoen aan huuropbrengst per jaar... Tsja grootgraaiers...

  reageer
 • Rolf

   

  Leg eens uit wat je bedoeld?

 • Poe

   

  Grootgraaiers? Omzet heet dat...wat zijn de kosten van diezelfde huur?

 • Flevoburger

   

  Tja, ga voor de gein eens kijken wat de directieleden van de diverse woningbouwverenigingen / coöperaties landelijk binnen hengelen. De overheid heeft dan de huur ook nog eens tot een verlengstuk van de graaiende fiscus gemaakt. enz enz

  reageer
 • Karin

   

  En denkt Centrada dat deurwaarder.com, lees HNL zich aan dit convenant zal houden? Die club deinst nergens voor terug om mensen nog dieper de shit in te drukken met exorbitante kosten.

  reageer
 • Han

   

  Dat is inderdaad helaas de werkelijkheid. Deurwaarders verhogen de achterstand dramatisch met vage kosten en nep dagvaardingen. Mensen komen juist door toedoen van de deurwaarders nog veel erger in de problemen. Dat is een heel afschuwelijk wereldje.

 • laat alle reacties zien
 • Nol

   

  Domste wat je kan doen, je huur niet betalen! 750.000 euro aan misgelopen huur dat is nogal wat..dan is het niet zo gek dat huren omhoog gaan! moet toch ergens vandaan komen...

  reageer
 • Markus

   

  Wat heeft de huursverhoging te maken met diegene die zijn huur niet kunnen/willen betalen. Beetje vage reactie alsof deze woningbouwcorporaties geen buffer hebben om de goedwillende burger erin te betrekken. U zegt het moet toch ergens vandaan komen? Nou geloof me ze hebben meer dan zat centjes om de boel stabiel te houden.

 • Ras

   

  Dat de huur omhoog gaat is in de wet geregeld heeft niks te maken met wanbetalers. Moeten ze maar de huur verlagen in plaats van verhogen die prijzen zijn niet normaal meer.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert