Straatpraat: Trouwen in gemeenschap van goederen afschaffen!

ALMERE
Trouwen, en dan de rest van je leven alles met elkaar delen. Mooi als alles goed gaat, maar het kan een hoop problemen opleveren. Bijvoorbeeld als je huwelijk geen succes wordt.

En dus moet er een einde komen aan het standaard trouwen in gemeenteschap van goederen. Dat wil een meerderheid van de Tweede Kamer.

Koppels moeten volgens de huidige wetgeving naar de notaris stappen als ze niet in gemeenschap van goederen willen trouwen. Met het nieuwe wetsvoorstel zal dit worden omgedraaid en zullen stellen die op deze manier willen trouwen juist de notaris moeten betalen.

Goed plan? Of juist totaal niet. Wij vroegen het in Almere Buiten.

reacties (3)

 • Jan

   

  De betutteling van de overheid is weer eens grenzeloos..

  reageer
 • ron

   

  hoe doe je dat als je eerst 5 jaar hebt samengewoond ? voorbeeld van studieschuld werd genoemd .... maar door de schuld heb je wel later meer profijt ... lijkt me ook wat krom dat gescheiden te houden.

  reageer
 • Barbara

   

  Je kan heel gelukkig met een gerust hart in gemeenschap van goederen trouwen met uitzondering van een aantal zaken die je niet onder de gemeenschap wil laten vallen.Dat is niks nieuws, dat was 50 jaar geleden al zo te regelen bij notaris. Spijtig dat de Tweede Kamer daar kennelijk niet van af wist?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert