Werkloosheid het hardst gedaald in Flevoland

FLEVOLAND
In geen enkele provincie daalde de werkloosheid het afgelopen jaar zo hard als in Flevoland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. In 2014 was nog 9,3 procent van de Flevolandse beroepsbevolking werkloos. Vorig jaar daalde dit volgens het CBS naar 7,7 procent.

Lelystad vooraan
De werkloosheid daalde vooral in Lelystad, met ruim 22 procent. Ook in Almere en Noordoostpolder waren vorig jaar flink minder werklozen dan het jaar ervoor. Door de forse daling was Flevoland vorig jaar niet meer de provincie met de hoogste werkloosheid. Die positie werd ingenomen door Groningen.

Meeste werklozen in Almere
Binnen Flevoland is Almere met 8,6 procent de gemeente met het hoogste percentage werklozen, gevolgd door Lelystad waar 7,8 procent van de beroepsbevolking werkloos is.
De gemiddelde werkloosheid in heel Nederland daalde vorig jaar van 7,4 naar 6,9 procent. Dit was de eerste daling sinds het begin van de economische crisis in 2008.

reacties (10)

 • Markus

   

  Precies, maar er zit dan ook wel een logica achter de berichtgeving omtrent dit onderwerp. In deze moeilijke tijden ligt het nstuurlijk zeer gevoelig als je negatieve berichten verspreid, vele laten zich hierdoor beinvloeden en onze ambtslieden denken dan dat het nog slechter gaat worden. Net als dat ze zogenaamde positieve berichten vrijlaten omtrent vermindering van werklozen, dat de boel daardoor vanzelf aantrekt. Als je het maar lang genoeg loopt te verkondigen dan zal het wel waar zijn. Ik lach me dan ook suf om dit soort nieuwsberichten.

  reageer
 • Kueb sunir

   

  Absoluut geen daling werkeloosheid Er komen steeds meer mensen bij UWV heeft verkeerde informatie Waar haalt men die onzin van.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Lijkt erop Edwin dat jij iets onregelmatigs constateert in jou omgeving, spreek de persoon er op aan, anders lijkt het er op dat jij jaloers bent. Vergeet niet dat wij in Nederland een schaduweconomie hebben, veel mensen moeten overleven van het minimum en minder omreden er geen werk is om een volwaardig inkomen te genereren, zoals in derde wereldlanden.

  reageer
 • Edwin

   

  Blijven toch mensen in de bijstand, die zeggen niet te kunnen werken. Alleen brengen ze dan eerst dochterlief na school en dan zwart werken in de bouw. Dan bij gemeente zielig doen over pijn in schouder

  reageer
 • Pzaal

   

  Wordt wel weer hoger nu er zoveel winkels met bosjes tegelijk omvallen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Markus

   

  Het maakt heel veel uit!! Bepaalde zaken beter voorspiegelen dan dat het is. Maar leef vooral in een roze wolk!

  reageer
 • Kaassie

   

  Marijke en Sjaak, wat maakt het nu uit wat voor rekenmethode men gebruikt? Voor alle provincies is dezelfde methode gebruikt en de nieuwswaarde is dat het percentage van Flevoland onder dat van Groningen zit.

  reageer
 • Sjaak de

   

  Helemaal juist Marijke, het CBS publiceert op verzoek van de overheid met gebruik van de nodige creativiteit, anders hadden deze specialisten wel het totale plaatje er bij geleverd. Overigs is ook onze pensioen gerechtigde leeftijd op deze wijze opgeschroefd, de cijfers van het CBS rechtvaardigen dit omdat er veel mensen ouder dat 65 zouden worden, niets is minder waar, ongeveer 40% van de mensen wordt ouder dan 65, de overledenen worden niet in dit cijfer meegerekend. Het aanleveren van desinformatie in Nederland is standaard om een nieuwe bezuinigingsronde te kunnen onderbouwen.

  reageer
 • Marijke

   

  Zonder meteen te willen somberen: kijkt men hierbij ook of de werkloze met een WW is doorgestroomd naar werk, of juist naar de bijstand omdat de WW-periode afgelopen is? Dit i.v.m. een mogelijk onterecht scheef beeld dat steeds meer werklozen aan het werk gaan, terwijl een deel in werkelijkheid naar de bijstand gaat (of niets meer krijgt, als er een werkende partner is). Verder komt er weer een flinke stroom werklozen bij, zoals mensen die bij één van de omgevallen winkelketens werkten of de TSN-ers die niet overgenomen kunnen worden door Buurtzorg.

  reageer
 • Johan b

   

  Zie je nou wel?!? Dat vliegveld is er nog niet eens en nu stijgt de werkgelegenheid al met sprongen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert