Bekeuringen bij werkzaamheden N50

NOORDOOSTPOLDER
Na klachten van wegwerkers heeft de politie dinsdag op snelheid gecontroleerd op de N50 tussen Emmeloord en Ens.

Dit deel van de rijksweg in Noordoostpolder wordt verbreed. Aan beide kanten van de weg zijn werkzaamheden. Daarom geldt er tijdelijk een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Volgens de politie reden veel weggebruikers te snel bij de werkzaamheden. Twee automobilisten kregen daadwerkelijk een bon omdat ze sneller dan 100 kilometer per uur reden.

reacties (8)

 • Dick

   

  Toe maar zeg, drie hele bekeuringen voor 30km te hard. wauw. Bewijst eigenlijk wel weer dat snelheidswaarneming zonder apparatuur vooral berust op onderbuikgevoelens. We vinden dat er massaal te hard wordt gereden maar uiteindelijk valt het reuze mee. Als er bij snelheidsbeperking 70km wordt gecontroleerd wordt de apparatuur (als het radar is tenminste) op 77km/u. Als er dan 3 zijn die een prent krijgen, dan vind ik het allemaal wel meevallen.

  reageer
 • JanB

   

  Twee automobilisten kregen een bekeuring staat er duidelijk dus waar haal jij de 'drie hele bekeuringen' vandaan? En dat jij daar niet van onder de indruk bent verbaasd me niet. Maar 30 km te hard bij wegwerkzaamheden vindt ik een hele forse overtreding, je zal er maar aan het werk zijn vlak naast de weg! Dan ben je blij dat ze de lui aanpakken. En er staat niet bij hoeveel er verder nog te hard hebben gereden, maar dat zullen er ook niet te weinig zijn. Maar ja, je zal maar eens niet de normale maximum snelheid mogen rijden....

 • 13xx

   

  Het is heel simpel. Als iedereen zich gewoon aan de regels houdt.

  reageer
 • P. Daalemmer

   

  En zo is het maar net. Vroeger (...) heette dat " Wees een heer in het verkeer"

 • De Vries

   

  Controle bij werkzaamheden is oké, maar als er niks gedaan wordt vind ik het belachelijk dat er dan snelheidsrestricties zijn. Vaak zie je kilometers lang dat je 70 moet rijden, maar er is geen werkend iemand te zien.

  reageer
 • MKM

   

  Inderdaad niet handig als er restricties zijn als er geen reden voor is. Toch lijkt het me het beste als ieder zich gewoon aan de regels houdt en in plaats van te hard rijden gewoon een klacht indient bij aannemer of RWS. Daarnaast, ondanks dat er op een specifiek stuk geen wegwerkers zijn, kan het wel zo zijn dat er gewijzigde omstandigheden zijn waardoor de reguliere snelheid te hoog is. Dat kunnen wij als bestuurders niet altijd beoordelen.

 • Klaas

   

  Wat is dat voor halve actie van de politie, alleen bonnen uitschrijven vanaf 30 te hard? Limiet is 70, dan ook bon bij 80

  reageer
 • Crimineel

   

  Zeker bij wegwerkzaamheden! Doen ze op hun nieuwe vaste plek Schokkerringweg wel voor 3 kilometer boven de 80. Meten met twee maten?

 • Onduidelijke verkeersaanwijzing!

   

  In dit traject is men steeds aan het rommelen met de verkeersborden. Het zou helder en duidelijk zijn het gehele traject van Emmeloord naar Ens op 70 km te zetten en geen verschillende borden te gebruiken. Zo lang er werkzaamheden zijn schuift men te veel met de snelheidsborden.

  reageer
 • Dick

   

  Jaja, voor een stukje van 300m gaan we het hele stuk van Ens tot Emmeloord op 70km/u zetten. Limieten zijn nu al niet geloofwaardig, als je dat doet houdt niemand zich er nog aan. Als je auto rijdt dien je op te letten. Als je oplet, zie je ook wat de maximum snelheid is. Het is niet zo dat je maar als een zombie in de auto moet gaan zitten. Overigens vind ik dat je bij wegwerkzaamheden gewoon rustig aan moet doen.

 • laat alle reacties zien
 • Frackingjohn

   

  Men zet tien kilometer af om 300 meter te gebruiken voor werkzaamheden, ik zie de mensen netjes langzaam rijden daar waar de wegwerkers hun brood verdienen. Ja de mensen welke wel te hard rijden daar waar gewerkt wordt, die moeten ze drie dubbel pakken.

  reageer
 • waarschijnlijk zijn daarom alleen de excessen (>30km te hard) bekeurd.

 • volvo

   

  10km weg is afgezet er wordt slechts op max 1km daadwerkelijk gewerkt logisch dat mensen doorrijden

  reageer
 • jan

   

  waarom geen permanente snelheidscontrole bij weg werkzaamheden? Die mensen werken daar voor ons, en ik wens dat ze elke avond veilig thuis bij hun gezin mogen komen en niet door iemand die zich ergert of sneller ergens moet zijn dood gereden moet worden. Mensen, gebruik je verstand en beheers je voet op gas bepaal AUB!!!!

  reageer
 • Bert

   

  Goedemorgen Jan, ik zou hetzelfde hebben geschreven. Blijkt toch iedere dag weer dat bepaalde personen lak aan de regels hebben.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert