Vissorteerders teleurgesteld over uitstel uitspraak rechter

URK
De rechter buigt zich op dinsdag 8 maart over het kort geding dat Urker vissorteerders hebben aangespannen tegen de visafslag. Dat is twee weken later dan de sorteerders hadden gehoopt. Dat zegt bestuurslid Teun de Boer, namens 80 vissorteerders.

Het kort geding werd aangespannen door de sorteerders, omdat zij het niet eens zijn met nieuwe regels van de directeur. Door deze regels lopen zij inkomsten mis. Via de rechter hoopten de sorteerders dat er een arbitragecommissie in het leven wordt geroepen die kan oordelen over de kwestie.

Tot 8 maart komt er geen geld binnen, zegt De Boer. Hij schat dat de 80 vissorteerders per week in totaal zo'n 50.000 euro mislopen.

reacties (12)

 • TjakkA.\/\/.

   

  Ik lees hier over bedragen van 1500 per maand voor 2 dagen werken, en dat gelooft men? Het is nachtwerk, vaak losse uren verdeeld over de week, geen pensioenopbouw, geen loon bij ziekte, geen vakantiegeld en je moet nog premie afdragen, het zit dus iets anders in elkaar, maar: Ik zou zeggen: solliciteer! Ze zoeken nog mensen dus heb je geen werk, hier is werk... Klinkt het als een goede baan? Solliciteer, ze hebben nog een man of 80 nodig.

  reageer
 • Urker

   

  precies u slaat de spijker op z'n kop. En dat voor werk, dat elke pool graag wilt doen voor de helft van dat geld. De sorteerders mogen blij zijn dat ze geen ontslag krijgen.

  reageer
 • Sorteerder

   

  Knielus en Urker Jan, De klok hebben jullie inmiddels wel gehoord. Alleen de klepel daar zit het nog een beetje in.... Maar goed, ik hoop van harte dat jullie die nog een keer zullen gaan vinden. Ik ga hem niet meer aanwijzen. Dat heb ik voor jullie en zeker voor Knielus al meerdere keren gedaan. Zoek hem zelf maar op. Hoor en werder hoor als je het niet begrijpt. Misschien dat je de klepel op die manier nog eens tegen komt. De tijd zal het leren. Of wachten jullie liever op het bericht dat de afslag definitief naar de kloten is? Ja tuurlijk ik had het kunnen weten. Dan kunnen jullie in berichten die jullie hier met enige regelmaat achterlaten, met een gerust hart melden dat die sorteerders er toch niet zo erg ver naast zaten. Tot zo ver de reactie van een sorteerder die na jaren trouwe dienst bij nacht en ontij klaar stond. Ongeacht tijdstip van beginnen. Bedankt directeur, bedankt beheerscommissie, bedankt aanvoerders. Ja nutuurlijk begrijpenn wij dat toen de olie erg duur was en de vis goedkoop, dat jullie drie weken in de haven bleven. natuurlijk hebben ook wij toen netjes gewacht totdat jullie weer gingen vissen. Drie weken geen verdiensten, geen probleem. we droegen immers hetzelfde risico? goedkope vis dat met honderden kisten per aanvoerder binnen gebracht werd, betekende voor ons ook weinig verdiensten. We stonden er, een ploeg van 120 mannen iedere maandag en vrijdag en zonodig ook door de week. We nemen afscheid. Al wandelend naar de kerk komen we iedere zondag elkaar tegen. Tja hebt uw naasten lief..... Goedemorgen schipper goede zondag..... Toch gek dat ik dat de laatste weken er bijna niet meer uit krijg. Iets in mij zegt het niet te willen.... Maar toch, hebt uw naasten lief. Mannen op zee, een goede vangst en een behouden thuiskomst. Genacht!

  reageer
 • Zeewolde

   

  Omgerekend 1500 euro netto per maand, dat is voor twee dagen per week sorteren een zeer royaal salaris. Als ze daarbij dan ook nog een andere baan hebben denk ik dat ze financieel niks te klagen hebben.

  reageer
 • Knielus

   

  Dat lijkt me inderdaad de beste keus voor de heren aangezien er veel ,, oudere,, sorteerders ook hun kop dwars zetten.. Zo slecht als ze de situatie voordoen is verre van waar! Het werk voor ouderen ligt niet voor het oprapen dus dan kosten die zogenaamde principes en tradities plots veel geld als ze thuis kunnen blijven mijmeren over vroeger was alles beter. En stoppen met die belachelijke uitlatingen over de afslag,directie,directeur en vissers(eigenaren!) . Zelfs de familie van de directeur wordt door het slijk gehaald. Bespottelijk!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Urker Jan

   

  Ik heb begrepen dat het Kort Geding pas op 8 maart as. dient en daarna de uitspraak, dat duurt dus nog langer. Als de sorteerders verstandig zijn, begraven ze de strijdbijl en gaan ze aan het werk. 8 maart al 3 weken geen inkomsten en op 8 maart zou het zo maar kunnen zijn dat de visafslag al 3 weken zonder deze groep het werk heeft gedaan gekregen en ze dus helemaal niet nodig meer is. Dan zitten ze nog veel langer zonder inkomen. Willen ze dat? En de pot leeg aan kosten van de advocaat!

  reageer
 • schaapjes

   

  Allen die jaloers zijn op dit loon roep ik op om te solliciteren. Het werk is vaak 's nachts en je zult daarnaast ook een baan moeten hebben want van alleen het peken kun je niet leven. Ik ben nooit jaloers geweest op die gasten. Ik stap maandagmorgens om 6.30 van bed, vind ik vroeg zat.

  reageer
 • Knielus

   

  Zie dat je t ook zo krijgt Gert., ze zoeken nog sorteerders dus doe je best!

  reageer
 • Jaloezie of rancune ?

   

  Jammer dat deze mijnheer onrust wil zaaien. Dit zegt meer over zijn lucratieve gedachten die waarschijnlijk bruto en netto door elkaar haalt.Tevens is geen enkele sorteer dienst gelijk wat betreft het aantal uren.Voor nachtelijke uren geld trouwens een ander tarief.Dus een lucratieve reactie van Gert.

  reageer
 • Roel

   

  Nog erger. Voor twee dagen toch?

  reageer
 • Klaas

   

  als ze niet zo koppig doen komst er ook geld binnen.ze kunnen gewoon aan het werk als ze willen.

  reageer
 • Gert

   

  625 euro de man per week. Lucratieve bezigheid dat vis sorteren hoor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert