'Swifterbanters beter met bus naar station Lelystad'

SWIFTERBANT
Om een goede aansluiting te krijgen op de trein richting Almere en Amsterdam, moeten inwoners van Swifterbant niet de bus naar Dronten nemen, maar naar Lelystad. Dit adviseert busbedrijf Connexxion in antwoord op vragen van Dorpsbelangen Swifterbant.

Met het ingaan van de nieuwe dienstregeling van Connexxion waren er in Swifterbant nogal wat klachten. Zo werd de overstaptijd van 2 minuten in Dronten voor de trein naar Amsterdam, als te kort ervaren. Zeker omdat de bussen niet altijd op tijd bij het station aankomen.

Volgens Connexxion moeten inwoners van Swifterbant buslijn 145 of 164 naar Lelystad nemen. Daar is de aansluiting meestal beter, zegt de vervoersmaatschappij.

reacties (6)

 • Jean

   

  Op zaterdag middag en de gehele zondag rijdt er niet eens een bus van Swifterbant naar Lelystad. Dus je hebt geen keus hoe kan connexion dan zeggen dat je via Lelystad moet. Ze kennen hun eigen dienstregeling niet eens.

  reageer
 • Dick

   

  Zijn mensen van Dorpsbelangen S'bant niet helemaal lekker? Als je van S'bant naar Amsterdam moet ga je eerst op de bus naar Dronten om in Lelystad over te stappen op de trein naar A'dam. Net als dat eeuwige gezeur over een aansluiting naar A'dam op de A-6 bij de Ketelbrug. Je gaat eerst een stuk naar Emmeloord om dan naar A'dam te rijden terwijl direct naar Lelystad Noord veel korter was en is.

  reageer
 • Jan

   

  Het bericht heeft toch veel minder kracht wanneer er 'r eiden' staat.

  reageer
 • Hans, Swifterbant

   

  Wij stappen nooit in Dronten op, maar gaan altijd al naar Lelystad. Logisch als je in 2 stops in Amsterdam kan zijn of vanuit Dronten met 11 stops...

  reageer
 • Jos

   

  Het scheelt dat de treinen ook niet op tijd rijden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  Als je in Almere ook een aansluiting op de trein wilt hebben in Almere stad, kan je beter 1 a 2 bussen te vroeg gaan anders mis je geheid je aansluiting op je trein. Hier in Almere (haven) Reiden die bussen altijd te laat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert