Vrijwilligers maken babypakketten voor asielzoekers

ZEEWOLDE • Wo 2 maart 2016 | 12:54 • Woensdag 2 maart 2016 | 12:54
Vrijwilligers van Platform Vluchtelingenhulp Zeewolde konden woensdag aan het werk. Dinsdag zijn namelijk de eerste honderd asielzoekers aangekomen in het azc in Zeewolde. Daar is momenteel vooral veel behoefte aan babykleding.

Zo'n tien vrijwilligers waren woensdagochtend in de weer om babypakketten samen te stellen. Daarin zitten onder meer rompers, dekentjes, flesjes en speelgoed om de nieuwgeboren baby's een warm welkom te geven.

Platform Vluchtelingen Zeewolde is in december opgericht. Na de eerste informatiebijeenkomst meldden zich 230 vrijwilligers aan om vluchtelingen te helpen wanneer ze bij het asielzoekerscentrum in het dorp aankomen.

Het platform heeft de afgelopen weken veel kleding gekregen en is nu op zoek naar fietsen. Ze willen de asielzoekers leren fietsen zodat ze ook zelf naar het dorp kunnen en niet afhankelijk zijn van vrijwilligers met auto's.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel