Reizigers verrast door extra lange bus

ALMERE
Mensen in Almere reageerden woensdag verrast op de extra lange bus van vervoersbedrijf Connexxion. De bus is 21 meter lang en kan 190 passagiers vervoeren. De bus heeft vijf deuren. Zo kunnen mensen snel in- en uitstappen.

Connexxion liet de bus woensdag door Almere rijden. Tijdens gratis ritten werd reizigers onder meer gevraagd wat zij van de voorzieningen en de indeling en uitstraling van de bus vinden. Mensen waren zeer te spreken over de bus, omdat hij groot en ruim is en veel deuren heeft. Maar sommigen hadden meer zitplaatsen verwacht, gezien de lengte van de bus.

Het is voor het eerst dat deze extra lange bus in Nederland rijdt. Connexxion heeft de bus een halfjaar op proef. Als het bedrijf tevreden is, kan de bus ingezet worden tijdens spitsuren en op drukke trajecten.

reacties (5)

 • Barfje

   

  'Tijdens gratis ritten werd reizigers...' Ging onlangs sinds zeer lange tijd weer eens met de bus. Die is altijd gratis als ik chauffeurs moet geloven. 80% van publiek in Almere checkt niet in (OVChip) en de controles met teams is verwaarloosbaar. Met een lange bus kunnen er dus nog meer niet betalende passagiers mee. Ineens begreep ik waarom openbaar vervoer zo prijzig is.

  reageer
 • Carla

   

  Deze bus rijdt helemaal niet voor het eerst rond in Nederland. Qbuzz in Groningen rijd al lang met dit soort gelede bussen met dubbele achteras! Op het traject Zernike

  reageer
 • M-Cxx

   

  De bussen op lijn 15 van Qlink Groningen zijn 19,5m en de testbus van Connexxion 21m.

 • Jos '56

   

  In Utrecht rijden al jaren dubbele gelede bussen dwz. met 2 harmonica's tussen de gedeeltes.

  reageer
 • M-Cxx

   

  Dubbelgelede bussen zijn weliswaar langer, maar hebben ongeveer dezelfde capaciteit als een CapaCity L.

 • Flevolander

   

  Hoe controleer je zwartrijders bij 190 passagiers?

  reageer
 • Frenky

   

  Het lukt de NS toch ook met 1000+ passagiers...

 • Chauffeur

   

  Niet maar dat gebeurt sowieso niet

 • Luisteraar OF

   

  Hoe zit het met de veiligheid van reizigers en de chauffeur???? Vijf deuren is wel handig voor het uitstappen maar is niet zo handig voor de veiligheid!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert