Flevoziekenhuis bestaat 25 jaar

ALMERE
Het Flevoziekenhuis in Almere viert zijn 25-jarig jubileum. Op 6 maart 1991 opende het ziekenhuis de deuren.

Het jubileumjaar wordt maandag geopend door de huidige en de voormalige bestuursvoorzitter van het ziekenhuis. Samen met een ex-patiënt openen ze een expositie over de afgelopen 25 jaar. Verder krijgen de patiënten en medewerkers een verrassing. Later dit jaar volgen een personeelsfeest, en een open dag plus reünie op 24 september.

Patiënt centraal
De belangrijkste verandering in de afgelopen jaren is het centraler stellen van de patiënt. Het is niet meer de arts die bepaalt wat de behandeling gaat worden; dit gaat nu veel meer in overleg met de patiënt. Dat zegt gynaecoloog Gunilla Kleiverda. Zij werkt sinds de opening in het Flevoziekenhuis.

Alleen maar zand
Kleiverda herinnert zich de opening als de dag van gisteren. ''Het gebouw lag helemaal in de leegte, er was niets in de omgeving. Geen bomen, alleen maar zand.'' Volgens Kleiverda is er sindsdien veel veranderd. In het begin konden er bijvoorbeeld geen echo's worden gemaakt. ''Een collega deed een keizersnede. Er kwam een baby uit en toen bleek dat er nog een was. Dat kun je je tegenwoordig niet meer voorstellen.''

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert