Koeiendans bij studentenboerderij CAH Vilentum

DRONTEN
Bij het Aeres Praktijkcentrum in Dronten zijn donderdag de koeien de wei in gegaan. Het gaat om vijftig dieren die rond het middaguur de stal verlieten. Het werd een onvervalste koeiendans. De dieren zijn blij dat ze de wei weer in kunnen.

Het praktijkleercentrum voor scholen en bedrijven is het eerste boerenbedrijf van Nederland dat de koeien naar buiten liet. Volgens Katrien van den Brink van het praktijkcentrum is de grond nu droog genoeg. De temperatuur is volgens haar ook goed.

Een student onderzoekt deze lente en zomer hoe de beweiding zo efficiënt mogelijk kan gebeuren. Bedoeling is om zoveel mogelijk melk te halen uit elke kilo gras.

reacties (3)

 • aatje

   

  reactie op frank: heel vaak een bezoek gebracht aan de schoolboerderij,en ik kom er nog heel vaak!een boerderij zonder geldelijk gewin??? jij heb je wat op de mouw laten spelden of anders houden ze zich niet aan hun eigen doelstelling

  reageer
 • aatje

   

  helemaal niet zo geweldig,er worden daar bij de aeres groep meer dan 300 koeien gemolken en dan ook nog het bijbehorend jongvee. dus 50 koeien in de wei is geen nieuws, het lijkt of ze met deze 50 lof van de bevolking wil halen zo van kijk ons nou.ze krijgen er ook een financieel voordeel door nl een vergoeding of een hogere melkprijs. het heeft niets te maken met zorg om de koeien

  reageer
 • frank

   

  Zo te lezen weet Aatje niet waar hij over praat. Wel eens een bezoek gebracht aan de schoolboerderij? Heb je je wel een verdiept in de doelstelling van deze boerderij? Een boerderij zonder geldelijk gewin, maar het opleiden van onze toekomstige veehouders en agrariche ondernemers. Jonge ondernemers die moeten zorgen voor onze brood op tafel, kaas op het plankje en het bordje friet op schoot...!!

 • drontense

   

  Dit zijn dingen waar je Gelukkig en blij van wordt! Zowel voor mens als dier

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert