Prijsvraag levert honderd sociale huurwoningen op

ALMERE
De prijsvraag van de gemeente Almere voor goede goedkope sociale huurwoningen met zo laag mogelijke energielasten, heeft twee winnaars opgeleverd. De marktpartijen gaan samen zo'n honderd huurhuizen neerzetten met een huurprijs rond de 550 euro per maand.

De 36 woningen van Think Wonen - Van der Horst komen in Nobelhorst te staan. Trebbe gaat er samen met de Alliantie 50 of 75 realiseren in Poort. Zij krijgen van de gemeente een korting op de grondprijs voor sociale woningbouw van 1.500 euro per woning.

Almere had met de prijsvraag ingezet op tweehonderd woningen, maar is evengoed tevreden met het resultaat. 

"Toen we eraan begonnen, achtte de markt het eigenlijk onhaalbaar. We waren vooral benieuwd wat het voor inzendingen zou opleveren. Deze twee projecten voldeden aan alle criteria", aldus de woordvoerder van wethouder Tjeerd Herrema. Met de andere marktpartijen en corporaties wordt verder gesproken over hoe hun concepten verbeterd kunnen worden.

Almere heeft een grote behoefte aan betaalbare woningen. De gemeente schreef daarom in maart vorig jaar de prijsvraag Goedhuurwoningen uit. In totaal werden er twintig ideeën ingestuurd. Vijf plannen konden verder worden uitgewerkt. De uiteindelijke twee prijswinnaars hebben ingezet op zo min mogelijk energieverlies in de woningen en het gebruik van onder meer zonnepanelen.

reacties (3)

 • Linda

   

  Wanneer gaan ze beginnen met bouwen

  reageer
 • Pieter

   

  Schiet niet echt op, die Guidance Profile wil er 1000 bouwen en wordt afgeschoten. Die 36 woningen zitten waarschijnlijk al vol. Waar kan ik me aanmelden? Als het loting is kan ik nog 10x wachten.

  reageer
 • Hannes

   

  Ziet er heel goed uit, zeker een prijs waard!!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert