Steeds meer Flevolanders krijgen huurtoeslag

FLEVOLAND
Steeds meer Flevolanders vragen huurtoeslag aan. Dat blijkt uit cijfers van de Belastingdienst. In alle Flevolandse gemeenten is het aantal aanvragen de afgelopen tien jaar iets gestegen.

Naar verhouding doen in Lelystad de meeste mensen een beroep op huurtoeslag, namelijk zo'n 8 op de 100 inwoners. Almere volgt met bijna 7 op de 100. Urkers vragen het minst vaak om huurtoeslag.

Het Planbureau voor de Leefomgeving constateerde begin dit jaar dat zonder toeslag veel meer huurders moeite hebben om hun maandelijkse woonlasten en de kosten van levensonderhoud te betalen. Toch wil minister Blok vanaf dit jaar 230 miljoen euro op huurtoeslagen bezuinigen.

[https://localfocus2.appspot.com/56e292d18d582]

reacties (7)

 • Joop

   

  Als je huurtoeslag krijgt ben je toch ook aan het scheefwonen? Waarom als je te goedkoop woont word je gestraft met verhoging en als je te duur woont beloond met huurtoeslag! Scheef beleid noem ik dat!

  reageer
 • Pzaal

   

  En maar elk jaar de huren blijven verhogen en de maximale huurgrens verder op blijven trekken. Heerlijk zoals deze politiek met ons landje omspringt.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Zoals het op kosten van de belastingbetaler herkapitaliseren van banken die op omvallen stonden.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Huurders krijgen alleen een overheidsbijdrage als de woonkosten ten opzichte van hun inkomen te hoog worden. Koopwoningen krijgen gewoon standaard ( door middel van de hypotheekrente aftrek) van de overheid een flinke subsidie. En die subsidie krijg je zelfs als je multimiljonair bent en een woning van 2 miljoen koopt....... Menig bezitter van een koopwoning betaald door de HRA uiteindelijk veel minder voor het wonen dan veel ( ploeterende) huurders.....

  reageer
 • Joop

   

  Maar de ploeterende huurder krijgt veel meer terug aan toeslagen dan de multimiljonair die er hard voor werkt. Misschien leven de huurders boven hun stand of vertikken zij het om het werk te gaan. En de werkende belastingbetaler maar opdraaien voor de lasten van dit huur volk.

 • kees d.

   

  Men zou de huren ook inkomens afhankelijk kunnen maken door te stellen dat de huur bijvoorbeeld 20 % van je inkomen moet zijn. Scheelt een massa geld aan huurtoeslag. Ik denk alleen dat de woningbouwstichtingen er niet blij mee zullen zijn.

  reageer
 • 13xx

   

  Dat is toch ongeveer wat de huurtoeslag doet. De toeslag is nl. afh. van het (gezins)inkomen.

 • Lelystedeling

   

  Wat een onzinnig idee! Laten we ook voedsel, energie, water, etc. ook gelijk maar inkomensafhankelijk maken. Of toch maar niet? Oh ja, en als je een nieuwe fiets koopt, eerst je inkomen opgeven, want de prijs is afhankelijk van je inkomen. Belachelijk idee. Waarom MOET iemand per se een bepaald percentage van z'n inkomen aan iets uitgeven? En als een negatief inkomen hebt (ja, dat bestaat), krijg je dan geld toe?

 • laat alle reacties zien
 • Henk

   

  Nog veel meer op de VVD stemmen ! Dan komen velen die afhankelijk zijn van een uitkering en/of toeslagen in ongekende problemen. Blok kan trots zijn op zijn werk.

  reageer
 • Jan

   

  Wanneer leert de politiek eens realistisch te zijn? De cijfers geven aan meer mensen vragen huurtoeslag aan, en de minister vanuit zijn ivoren toren wil juist bezuinigen. De taart wordt alsmaar kleiner, en er moeten steeds meer stukken uit gesneden worden. Maar er is niemand binnen de regering die nu eindelijk eens toegeeft dat het geld gewoon er niet meer is om de massa immigratie te kunnen betalen. Want voor iedereen die tiegelaten wordt, betekent dat ook een woning en huurtoeslag. Helaas, de taart is straks op en dan?

  reageer
 • Frank

   

  Je luistert te veel naar Wilders. Massa-immigratie? Ons sociale stelsel kost ons jaarlijks vele miljarden op de begroting. Asielzoekers, statushouders e.d. Kost ons slechts enkele miljoenen op diezelfde begroting. De autochtone ouderen en werklozen kosten elk jaar dus vele malen meer.

 • almere

   

  en dan ? nou dan komen er mensen op straat te staan omdat ze de huur niet meer kunnen betalen en mogen dan in een kartonnen doos gaan wonen , en zo lossen ze dan de wachtlijsten op voor de gelukzoekers die dan in die zelfde huizen mogen wonen mogelijk gemaakt door dat mooie zooitje in denhaag

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert