Opnieuw aangifte wegens seks met dolfijnen

ALMERE • Vr 11 maart 2016 | 16:48 • Vrijdag 11 maart 2016 | 16:48
De Almeerse politica Leonie Vestering heeft opnieuw aangifte gedaan tegen het Dolfinarium in Harderwijk wegens seks met dolfijnen. Dit naar aanleiding van de conclusie van het Openbaar Ministerie dat er geen sprake is van ontuchtige handelingen binnen het dolfinarium.

Volgens Vestering maakt het OM zich er te gemakkelijk van af en is er niet genoeg onderzoek gedaan. Vestering heeft de hulp ingeschakeld van een dolfijnenexpert uit Nieuw Zeeland. Die heeft de beelden bekeken van het televisieprogramma Rambam, waarin wordt getoond dat een medewerker een dolfijn aftrekt. Volgens de expert is er duidelijk een seksuele relatie tussen trainer en dier.

De verklaring dat gaat om kunstmatige inseminatie, is volgens Vestering een leugen. Als dat het geval was, zou er ook een zakje zichtbaar moeten zijn waarin het zaad wordt opgevangen en dat is niet het geval.

Volgens Vestering worden de mannetjes bevredigd, omdat ze seksueel gefrustreerd zijn. Dolfijnen in het wild hebben dagelijks wel 20 keer seks en de dieren in het dolfinarium niet. Om de seksuele frustratie en daarbij behorende agressie van de dieren tegen te gaan, worden ze een handje geholpen. Dat zorgt er voor dat de dolfijnen wel kunstjes blijven uitvoeren en elkaar niets aandoen, zegt Vestering

De aangifte wordt volgens haar behandeld door de zedenpolitie in Harderwijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel