Woningen vervangen leegstaand tuincentrum

DRONTEN
Na jaren leegstand moet het tuincentrum aan de Zuid in Dronten plaats maken voor woningen. Dat is het plan van eigenaar Piet Schenk. De ondernemer zegt dat hij al toestemming heeft van de wethouder, maar die meldt dat de gesprekken nog gaande zijn.

De Zuid is een van de belangrijkste toegangswegen naar het centrum van Dronten. Naast het tuincentrum staat daar ook nog een garage leeg, en de manege wil er ook vertrekken. De gemeente laat weten dat ook voor die percelen plannen bestaan, maar wil daar verder nog niets over zeggen.

In het geval van het tuincentrum hoopt Schenk dat de woningen er binnen twee jaar staan.

reacties (7)

 • Dronterman

   

  Ja, oud ambtenaar Schenk inderdaad. Al jaren volop in grond en woningzaken met van der Steeg. Eerst helpt de amtenaar de bouwer en daarna de bouwer de ambtenaar. Heel logisch en volkomen eerlijk. Mocht u denken: dat kun je toch niet betalen van je officiele ambtenarensalaris? Nee, natuurlijk kan dat niet. De steekpenning richting hem groeiden sneller dan die in menig zuid amerikaanse bananenrepubliek. En nu ishet tijd om te oogsten met dit project. Ik heb spwieso het idee dat ditval jaren de bedoeling was en dat er daarom nooit enige moeite is gedaan om het tuincentrum te redden.

  reageer
 • drontenaar

   

  Gewoon een woontoren van 60 mtr hoog plaatsen. Prachtig wonen, mooi uitzicht over het dorp..!!

  reageer
 • Erick

   

  Woningen is lekker gemakkelijk! Een ontwikkeling wat een oppepper voor de wijk betekent is te moeilijk. Jammer hoor Dronten!

  reageer
 • Thomas

   

  We hebben een schreeuwend tekort aan woningen, een overschot aan kantoren, een groot overschot aan winkels, een gigantisch overschot aan alles dat cultuur of tuin gerelateerd is. Dus wat wilt u precies? Woningen is letterlijk het enige dat er kan komen. Tenzij je wilt bouwen voor de leegstand natuurlijk.

 • Brinkman

   

  Allemaal even geduld de steekpenningen moeten nog even verdeeld worden .

  reageer
 • Dronterman

   

  Dat heb je goed gezien! Dat is Schenks werwijze al zeker 30 jaar. Als ambtenaar veel te goede vrienden met de peojectontwikkelaars geweest en nu nog steeds. Schande, had nooit mogen gebeuren maar iedereen profiteerde ervan denk ik dus dan knijpt de rest van het gemeentehuis een oogje toe.

 • drontense

   

  Toen het tuincentrum van de Fam van der Mey was toen had men nog veel klanten die een bezoekje aan het tuincentrum brachten.En de buurt kreeg rond de kerst altijd wat leuks met de kerst.Sinds zij weg zijn gegaan was het niks meer.Dat de omwonenden al een hele tijd tegen die troep aan moet kijken daar wordt niet aan gedacht.Het heeft te maken met verschillende eigenaren .En de schulden die men allemaal had.Ik zou zeggen plat gooien die boel zo snel mogelijk!!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Richard

   

  En het Ichthus college gaat ook verhuizen. Nog meer ruimte voor woningen.

  reageer
 • Inger

   

  Slechts een klein deel van het Ichthus verhuist naar het Perron, rest blijft gewoon in t huidige gebouw

 • Maomi

   

  Eigenaar Piet Schenk? Oud ambtenaar Schenk? Ik dacht dat Van der Steeg eugenaar was. Goed idee trouwens. Mogelijk nog beter betaalbare 3 kamer appartementen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert