Feestelijke afronding renovatie oudste woningen

DRONTEN
De oudste woningen van Dronten zien er na een jaar van renovatiewerkzaamheden weer uit als nieuw. De Chaletwoningen achter het centrum zijn straat voor straat helemaal opgeknapt. Minister Blok van Wonen en Rijksdienst kwam speciaal naar de wijk om de 137 gerenoveerde huizen te bekijken.

Oost Flevoland Woondiensten, eigenaar van de huurwoningen, trok voor de renovatie per huis zo'n 70.000 euro uit. Hiervan is de volledige gevel vervangen, is het dak vernieuwd en kregen de woningen nieuw sanitair en een nieuwe keuken.

Bijzonder aan de renovatie is dat deze is uitgevoerd volgens het bestaande ontwerp uit 1959. De stenen hebben weer de originele gelige kleur, de betimmering van de gevel is ouderwets blauw en ook de kozijnen zien er weer uit als destijds. Tien woningen aan de Lijzijde hebben zelfs de status van Gemeentelijke Monument gekregen wat betekent dat in de toekomst niets aan de gevel veranderd mag worden.

reacties (5)

 • geertje steenge-reitzema

   

  Wat leuk om te zien, mijn ouders waren een van de eerste bewoners van dronten, aan de lijzijde nr80 we hadden sleutel nr1!

  reageer
 • Bertus Schreuder

   

  In de periode febr-juli1962 verbleef ik voor mijn praktisch jaar HTS in het kamp Dronten. In diezelfde tijd werd de Lijzijde woonrijp gemaakt en daar liep ik dan als praktikant. Was werkzaam bij de Directie van de Wieringermeer en had als collega's de heren Bultman en Speerstra (opzichters). Met hun kwam ik ook nog in Swifterbant en Biddinghuizen waar een begin werd gemaakt met de riolering. Tegelijkertijd kwam de pvc buis op de markt, tot nu toe was het gresbuis die het regenwater vanaf het huis naar het riool bracht. groetend vanuit Ens.

  reageer
 • bewoners boeierstraat

   

  Geen idee. Misschien niet uitgenodigd. Wij zijn erg blij dat de renovatie achter de rug is. Zelfs onze tuin is opgeknapt en mensen blijven staan om met bewondering naar de tuin te kijken. Misschien een idee om een iets van de mooiste tuin in het leven te roepen?

  reageer
 • Ron

   

  Waar was de Burgemeester?

  reageer
 • Jos

   

  Ben nu al benieuwd naar de reactie van de immer positieve heer J. Holtslag!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert