Straatpraat: Over 14 jaar allemaal elektrisch rijden

EMMELOORD
Over 14 jaar mogen er in Nederland alleen nog maar elektrische auto's worden verkocht. Dat staat in de energievisie van de PvdA. Fractievoorzitter Diederik Samsom ziet Noorwegen als voorbeeld. Daar hebben ze zich hetzelfde doel gesteld. In Emmeloord peilden we wat jij van het plan vindt.

reacties (20)

 • Anti Rood

   

  Diederik komt lekker geloofwaardig over de laatste tijd. Wanneer hoepelt deze clown nou eens op.

  reageer
 • Freek

   

  Dat klinkt leuk, nul procent bijtelling. Maar niet iedereen rijdt in een auto van de zaak.

  reageer
 • Hannes

   

  De elektrische auto was 60 jaar geleden ook al mogelijk, je had toen al heftrucks met een acceleratie van 8 uur per/dag. Hoe zal het in de toekomst verder uitpakken. Het blijft interessant het te volgen. Mocht u het weten te sturen, moet u het niet nalaten. Met MBO kennis zou dat geen probleem mogen zijn. Maar ja de Schelp heeft nog altijd de touwtjes in handen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Er zijn ook voordelen aan verbonden, ja.

  reageer
 • Boels

   

  Waarom ga niet in op al die "mooie techniek"? Met een beetje MBO-kennis is uit te rekenen dat het met windturbines niet gaat werken omdat opslag in 8 miljoen elektrische auto's extreem hoge kosten met zich meebrengt (accu's, laadpunten, netaanpassing). Waterstof als energiebron wordt al zo'n 60 jaar beloofd en hoewel ik niets wil uitsluiten is het produceren van waterstof vooralsnog energievretend. Er is bovendien geen geld voor, de politiek heeft de inkomsten van de komende 20 tot 30 jaar al aan de staatsschuld opgemaakt (het is niet voor niets dat de rente zo extreem laag is: dan hoeft de staat geen 5 of 10% rente te betalen).

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hannes

   

  De technische mogelijkheden zie ik al dagelijks om me heen gebeuren. Verder ga ik er niet op in hoe mooi de nieuwetechniek al in elkaar zit. Daar kijk ik met veel bewondering naar. Alles heeft zijn overbrugging. Ook de waterstof techniek.

  reageer
 • schaapjes

   

  Dat wil men welaar tegelijkertijd afscheid nemen van kolen en gas. Goed streven maar niet echt realistisch op die termijn.

  reageer
 • Boels

   

  Geweldig wat je ziet wat NIET mogelijk is: maakbare wis- en natuurkunde. Een Fat 500e kost €30.000, onbetaalbaar voor de arbeider. Het is stuitend dat er onder politici zo veel technische onbenullen ronddwalen. Wil je overigens echt wat doen aan de uitstoot van troep dan moet je de 2-takt motoren verbieden en met subsidie vervangen door 4-takt. Als je dan ook nog het illegaal opvoeren technisch onmogelijk maakt dan ben je op de goede weg. Tijd voor een referendum over de belachelijke klimaatafspraken (die niet tot het gewenste doel leiden).

  reageer
 • hans

   

  Dan kan iedereen zijn caravan ook wel afschrijven, elektrische auto's trekken geen sleurhut naar de zon.

  reageer
 • Dick

   

  Elektrisch rijden heeft helemaal geen toekomst, zelfs de meest geavanceerde e-auto (Tesla) heeft een theoretische actieradius van 580km. Opladen kost meer dan een uur, gebeurt vooral 's nachts dus milieuonvriendelijk. Nee waterstof is de toekomst. En daar moet op worden ingezet!

  reageer
 • Piet

   

  Niet alleen de actieradius is een probleem. De accu gaat drie jaar mee en moet dan vervangen worden. Maar wat kost dat? Niemand die het kan (wil) vertellen. En wat krijg je terug voor de oude? Of moet die tegen hoge kosten als chemisch afval worden afgevoerd? Voor mij voorlopig geen elektrische auto.

  reageer
 • Hannes

   

  Dat het gaat gebeuren is een ding wat zeker is, of het een jaartje meer of minder is zal niet uitmaken. Dan nog wordt er nog jaren met serviele brandstof gereden. En nog velen andere mogelijkheden waar we nog mee te maken krijgen. Geweldig als je ziet wat er al mogelijk is voor de toekomst.

  reageer
 • Jan

   

  Noorwegen heeft een geweldig begrotingsoverschot, omdat men daar verstandig is omgegaan met de opbrengsten van hun gas en opgewekte electra. Dit in tegenstelling tot de linkse kabinetten die al ons gas in de uitverkoop hebben gedaan in het verleden, en het geld er als water er doorheen gejaagd met hun gat in de hand mentaliteit. En ook nu weer, wie kan dat allemaal betalen? En wie gaat dat betalen voor degenen die dat niet kunnen? Of is het dan een PvdA idee voor de lease rijders en de rijksten? Super hoor, zoals de PvdA zich iedere keer weer van hun oorspronkelijke doelgroep weet af te keren.

  reageer
 • sjonny75

   

  Dan komen er wel weer problemen met het verwijderen van de accu,s. Dan geeft het maken van de accu,s weer milieu problemen. Hoe je het ook keert of went alles wat we aanpakken geeft op termijn problemen. Windmolens ( horizon vervuiling) Zonnepanelen ( grondstoffen raken op en het maken is milieu onvriendelijk) Verbrandingsovens ( komen schadelijke stoffen vrij) intensieve veehouderij ( goedkope melk, maar de weidevogels zijn verdwenen) en zo kun je nog een tijdje doorgaan.

  reageer
 • Boels

   

  Leuk, maar onuitvoerbaar plan ;-) Allereerst moeten er zo'n 8 miljoen laadpalen komen wil men de auto-accu als buffer gebruiken voor het wisselend aanbod van "hernieuwbaar"; kosten ??? Daarnaast moet ook het bestaande elektriciteitsnetwerk "verzwaard" worden; kosten ??? De 8 miljoen PvdA-autootjes (Fiat 500e) vergen alleen al 6750 windturbines van 3 MW; kosten ??? en waar laat je die dingen?

  reageer
 • Dick Offringa

   

  De meeste elektrische auto's worden in de nacht opgeladen. Laat dan nu net de zon niet meer schijnen. Dus elektrische auto's worden opgeladen met steenkolenstroom.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is inderdaad een kwestie van regelgeving. Ik vraag me af of de energievisie van de PvdA ook in het milieubewust opwekken van al die elektriciteit voorziet.

  reageer
 • George

   

  Helaas geen geld voor? Jarenlang worden elektrische autos verkocht met 0 procent bijtelling of hele lage bpm bij aankoop. Wegenbelasting is ook lager. Wordt genoeg gestimuleerd lijkt mij. Alleen de actie radius is nog een probleem. En dat over het hele productie proces een gewone auto veel schoner is te maken.

  reageer
 • Flevoburger

   

  De PvdA ziet Noorwegen als voorbeeld. Noorwegen het land wat de baten van de aardolie / gas winning niet zoals onze regering verbrast heeft. Noorwegen, een land wat al jaren zuinig omgaat met de beschikbare bronnen en deze met verstand en goed beleid dusdanig investeert dat de eigen burgers er het goed hebben. Noorwegen dat GEEN lid is van de EU maar heel gericht samenwerkt in een aantal verdragen met daarbij de realiteit van de eigen bevolking steeds in het vizier houdt. Nederland vergelijken met Noorwegen is echt van den zotte..... ( en eigenlijk een belediging van Noorwegen ) ppfffff PvdA..........

  reageer
 • Petra

   

  Wat een onzin! Dit soort veranderingen zijn goed maar vinden langzaam plaats. Daarnaast zijn er vervuilers zoals China die in één dag uitstoten waar Nederland een heel jaar over doet. Stimuleer het gebruik van deze auto's dan financieel..daar is helaas geen geld voor.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert