Staatssecretaris wil opheldering over jeugdhonken

URK
Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid heeft de gemeente Urk om opheldering gevraagd over de tientallen barretjes op het bedrijventerrein van het dorp. Bij het ministerie zijn verschillende verzoeken binnengekomen om te bekijken of Urk het toezicht op de barretjes wel onder controle heeft. Maar na bijna drie maanden heeft de gemeente nog altijd niet op de brief van het ministerie gereageerd.

De staatssecretaris wil weten of het om illegale barren gaat en of de gemeente van plan is daartegen op te treden. Eén van de partijen die om het zogenaamde interbestuurlijke toezicht van het ministerie heeft gevraagd, is Koninklijke Horeca Nederland. Die strijdt al jaren tegen de barren op het industrieterrein, omdat ze oneerlijke concurrentie voor de reguliere horeca zouden opleveren.

Hoewel de brief van de staatssecretaris eind vorig jaar is verstuurd, heeft de gemeente nog niet geantwoord. De brief is nog niet in het college van burgemeester en wethouders behandeld. Ook is de gemeenteraad er niet van op de hoogte gesteld. Overigens vindt de gemeente Urk dat het niet om illegale barren gaat, maar om jeugdhonken, die regelmatig door de gemeente worden gecontroleerd.

reacties (8)

 • Knielus

   

  Welja,... Tientallen barren??? jeugdhonken of wat voor namen ze ook verzinnen. Laten ze al die barren dan ook eens bekend maken. Mogen ze mij weleens vertellen waar die tientallen barren dan zitten! Daar zit dan kennelijk ook een paar duizend man? Wat een belachelijke vertoning

  reageer
 • Jaap

   

  Inderdaad,wat voor naam ze ook verzinnen. Ze worden steeds mooier en klinken steeds onschuldiger. Het begon met zuipkeet, toen werd het illegale bar en nu is het jeugdhonk. Misschien straks buurthuis of jeugdhuiskamer?

 • Wolverine

   

  Laat die van Rijn eerst eens zorgen dat hè pgb in orde is en vergeet vsb Rijn dat hij zelf jong is geweest.nee hoor jongelui ga maar lekker door,en de horeca moet niet melken,die verdienen genoeg met eten en drinken.sucses ermee leef en laten leven.

  reageer
 • Frenky

   

  Overdrijven is ook een vak. De gemeente controleert gewoon regelmatig. En de jeugd moet toch ergens naartoe. De legale horeca wordt niet uitgebreid. Is nu al bijna geen plek voor de jeugd. Laat staan als de jeugdhonken verdwijnen.

  reageer
 • KC

   

  Waar is dit college mee bezig. Al de zoveelste blunder. Laat dit college maar opstappen en gelijktijdig de directeur van de visafslag.

  reageer
 • dat

   

  Laat van rijn de zorg goed op orde zien te krijgen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Paulus

   

  Hoelang kan en wil je als gemeenteraad nog verantwoording dragen voor een college die alle wettelijke regels naast zich neerlegt? Hoelang gaat Anja Keuter nog door met een schimmenspel. Ze zegt in verkiezingstijd dat ze voor legale horeca is en vervolgens laat ze alle illegaliteit van wethouder Geert Post toe.

  reageer
 • De Vries

   

  Het college van Urk is zo onbetrouwbaar, het is gewoon een schande voor een dorp als Urk.

  reageer
 • Flevoburger

   

  van Rijn da's toch die man die z'n eigen portefeuille ( dat PGB verhaal enz ) niet op orde krijgt? Waardoor vele mensen maandenlang in de ellende hebben gezeten? Ow ja die dus......

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert