Straatpraat: Moet de zaak tegen Wilders wel doorgaan?

De regiezitting van de rechtszaak tegen PVV-leider Geert Wilders is begonnen. Hij staat terecht om zijn uitspraken over 'minder Marrokanen'.

De zaak is gelijk al onderwerp van gesprek, omdat gisteravond de pleitnota van de advocaat is uitgelekt. Die wil in afwachting van een onderzoek naar het lek, dat de strafzaak geschorst wordt.

We vroegen in Lelystad of de zaak moet doorgaan.

reacties (11)

 • Jan

   

  Onzin, de 'groep' veroorzaakt problemen door de opvoeding en de invloed van hun eigen kleine kringetje waar ze zich zelfgekozen alleen in bewegen. Niets sociaal economisch. Dat is een mooi sprookje waarmee veel te vaak het gedrag van een groot gedeelte van die 'groep' voortdurend wordt goedgepraat cq verdedigd. Nu weer die leuke partij 'Denk', niet uit die 'groep', maar wel weer een lichtend voorbeeld hoe uit die cultuur de overdreven lange tenen bewijzen dat ze ondanks de luxe en bevoorrechte positie waarin ze verkeerden, ze zich steeds radicaler gingen gedragen. En nu in het nieuws dat integreren niet zou moeten. We moeten alles wat hier nu de grens over komt tuimelen maar gewoon accepteren zoals ze zijn. Niet mijn woorden, maar die van twee politici die heerlijk in het pluche zitten, en ondanks alles zich afzetten tegen de Nederlandse maatschappij. Dus, cultuur en opvoeding of jouw bewering?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is een illusie te denken dat 'een bepaalde groep' de veroorzaker is van alle ellende, en ook nog te denken dat we in een soort van burgeroorlog zijn beland. Dat wil de Telegraaf ons laten geloven. De oorzaken van de problemen die er zijn zijn niet genetisch maar sociaal-economisch.

  reageer
 • Elizabeth

   

  We leven in een omgekeerde onveilige wereld door een bepaalde groep. Wilders komt voor ons op en benoemt dit probleem, maar nee , degene die de vreselijke dingen van deze groep benoemt wordt weggezet als een misdadiger. Zie de dingen die van de week gebeurd zijn : onthoofding, brussel, opsporingverzocht van 15-03 over de roofoverval van 3 licht getinte mannen in zoetermeer en de groep uit Utrecht van de plofkraken enz enz. En we leven in Almere in een stad waar de vrouwen in lange rokken en doekjes naar de grond kijken.De hele dag wordt ik geconfronteerd met geloof. Wilders vrijspraak, ik stem niet eens pvv. redactie: weten jullie of deze misdadigers in zoetermeer al opgepakt zijn.?

  reageer
 • Boels

   

  Als het over half-Friezen zou gaan (ben zelf zo'n half-Fries) dan haalde men de schouders op en ging over tot de orde van de dag. Toppers van de PvdA hebben ook uitgehaald naar het Marokkaanse bevolkingsdeel en dat lijkt wel de goedkeuring van links-NL te hebben. Het gaat dus om de vrijheid van meningsuiting, een recht van iedereen. Waarom roepen Marokkanen niet: minder Wilders-aanhangers in NL? Van mij mag het en volgens de Wet ook.

  reageer
 • Haha

   

  Heel toevallig in straatkrant de grootste farizeeër van de Flevolandse politiek

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevoburger

   

  bij vrijspraak zal de achterban van Wilders nog meer verstevigen. Ook de twijfelaars zullen dan voor hem gaan stemmen. bij veroordelingen zal de achterban ( doorgaans niet de beste opkomst tijdens verkiezingen) zich extra gemotiveerd zien om wel te gaan stemmen. In beide gevallen zal Wilders dus als overwinnaar uit de bus komen. voor Kees D. een politicus heeft wettelijk wel degelijk meer vrijheid van spreken dan een doorsnee burger

  reageer
 • kees d.

   

  Zeker doorgaan met dit proces! Het lekken kan door iedereen zijn gedaan dus ook door Wilders. Het zou niet de eerste keer zijn dat Wilders een proces op de eerste dag al onder uitschopt. Verder ben ik zeer benieuwd wat de rechter verstaat onder vrijheid van meningsuiting. Wilders zegt dir te mogen uit politieke vrijheid maar ik deze uitlatingen doe sta ik wel voor de rechter.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Gewoon door laten gaan wat mij betreft. Ik denk dat het heel belangrijk is dat deze zaak grondig wordt behandeld. Los van de uitkomst is het belangrijk dat het recht hier uitmaakt waar de grens tussen wel en niet strafbaar ligt.

  reageer
 • mijn idee. Gewoon doorgaan!

  reageer
 • Optimist

   

  Zeer kortzichtig dat inzien van jou. Mijn inziens is het gewoon een vuil spelletje van die linkse sociaal democraten. Die gaan in elk geval goed op hun plaat..

  reageer
 • ron.

   

  wat maakt dat uitlekken nou uit ? het past hem perfect ; nog meer aandacht ; het zou me dan ook niet verbazen dat het doorgestoken kaart vh PVV front zelf is ; de enige die er voordeel aan kunnen hebben mijns inziens

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert