Straatpraat: Geld maakt wel gelukkig!

ALMERE
Het gezegde 'Geld maakt niet gelukkig' klopt niet. Dat blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Nederlanders met de laagste inkomens zijn volgens het CBS juist het ongelukkigst. Toch zegt 87 procent van de Nederlanders gelukkig te zijn. Slechts een kleine groep van 3 procent vindt zichzelf droevig.

Volgens het CBS is het aandeel tevreden Nederlanders al jaren vrij stabiel. Voor Straatpraat vroegen we op de markt in Almere Stad of geld gelukkig maakt.

reacties (4)

 • Joepie

   

  gezondheid kost geld dus geld maakt gelukkig

  reageer
 • Pzaal

   

  Geld maakt mij wel degelijk gelukkiger. Een keer luxe op vakantie gaan en een eigen huis kopen ipv huren en een mooie nieuwe auto kopen ipv een afgeragde barrel. En je familie helpen waar nodig is. Nu kan het allemaal niet.

  reageer
 • dame

   

  ik zal gelukkiger zijn met meer geld want dan zou ik me gebit eens wat kunnen laten opknappen wat een tandarts in het verleden heeft geruïneerd en ik zal wat gezonder kunnen eten en ik zal arme mensen en kinderen wat kunnen geven zodat ik hun blije gezichtjes kan zien wat me gelukkig maakt, ook zal ik zieke en oudere mensen wat meer willen helpen aan een dagje uit wekelijks en zo kan ik wel meer opnoemen dus ik zeg Ja Geld maakt degelijk wel gelukkig al maak je andere er al blij mee en dat geldt voor vele onder ons dacht ik zo

  reageer
 • Luisteraar OF

   

  Om gelukkig te zijn heb je geen geld nodig. Gezondheid en een stabiele prive cq werk relatie is veel belangrijker dan geld. Ik ken voorbeelden van mensen die eerst gelukkig waren met weinig en later in en in ongelukkig toen ze plots veel geld hadden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert