Almere in top 10 grootste filesteden

FLEVOLAND
Almere staat op de tiende plaats van steden met de meeste files. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van TomTom. Een rit in en om de stad leverde in 2015 gemiddeld dertien procent extra reistijd op, twee procent meer dan een jaar eerder.

In de ochtendspits liep de extra reistijd op tot 27 procent en 's avonds was dat 21 procent. Volgens TomTom hebben Almeerders die vorig jaar dagelijks in de spits van en naar het werk reden, 55 uur in de file gestaan.

De drukste ochtendspits is op maandag en dinsdag, de avondspitsen worden in de loop van de week drukker. Den Haag staat op 1 in de filelijst, gevolgd door Groningen.

reacties (8)

 • .\/\/.

   

  Als we 's ochtends allemaal op hetzelfde moment in dezelfde richting de brug over willen, en 's avonds weer terug....dan kan je wachten op problemen. Daar helpt de aanleg van extra rijstroken helemaal niet tegen.

  reageer
 • frits

   

  Het is onmogelijk in een stad waar veel mensen op elkaar wonen iedereen alles met de auto te laten doen. Daarom hebben de bedenkers van deze stad een goed fietspadennet en busbanennet bedacht.

  reageer
 • polderjongen

   

  Het is natuurlijk helemaal niet logisch dat Almere in de top10 staat, want Almere is een nieuwe stad die gebouwd is op een moment dat er reeds veel autoverkeer was. Dit in tegenstelling tot andere grote steden in Nederland. Je mag toch aannemen dat men bij het bouwen van deze moderne stad rekening heeft gehouden met deze verkeersstromen.

  reageer
 • Bas

   

  En zie de verslaggever die niets beters te melden heeft likkebaardend over het GROTE ENORME Almere schrijven. Ok ik doe mee, Almere heeft 50 miljoen inwoners, 0% criminaliteit. Er zijn alleen maar multinationals gevestigd die elk jaar triljarden euros winst boeken en de gemiddelde Almeerder heeft universitaire opleiding en een jaarsalaris van 30 keer modaal.

  reageer
 • frits

   

  ja, mee eens. Relatief een logische plek voor Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • michael

   

  Grootste oorzaak natuurlijk de Hollandse brug met die mooie verspreide rijstroken.

  reageer
 • ron

   

  Almere behoort tot top 10 aan inwoners ; wat file betreft ook (niks bijzonders dus) op 48 week en 5 dagen per week heen en weer dus ca. 7,5 minuut per rit. Ik kan dat niet als ernstig probleem zien. In mijn ogen zeker geen reen voor een IJmeerverbinding (mede omdat de A1 A6 nog niet klaar is)

  reageer
 • Lely...

   

  Laat de bekende opmerkingen maar weer komen...................

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert