Straatpraat: Angst neemt toe door aanslagen in Brussel?

LELYSTAD
Bij twee terreuraanslagen in Brussel zijn dinsdagochtend zeker 25 doden gevallen. Tientallen mensen raakten gewond. De aanslagen werden gepleegd op het nationale vliegveld Zaventem en op een metrostation.

Een groot deel van de Belgische hoofdstad is afgezet. Inwoners wordt verzocht binnen te blijven. Reizen naar Brussel wordt afgeraden; er geldt een negatief reisadvies.

Premier Rutte zei op een persconferentie dat er geen concrete aanwijzingen zijn voor een aanslag in Nederland. Wel zijn er allerlei veiligheidsmaatregelen genomen. Zo worden luchthaven Schiphol en grote treinstations extra bewaakt en is er meer toezicht bij de Belgische grens. Hoe zit het met de angst voor een aanslag in Nederland? We vroegen het in Lelystad.

reacties (7)

 • Jan

   

  Zelfs dat maakt niet uit. Die gestoorden van de aanslag Brussel woonden daar la zo lang. Bekend bij politie, slechts voorwaardelijke straf of vervroegd vrijgelaten ondanks zwaar wapenbezit en ik weet niet wat ze allemaal al op hun kerfstok hadden. Maar net als hier is het een groot soft fluwelen handschoenen beleid. Ook hier wonen dit soort types hun hele leven al. En wat er verder allemaal meelift op de tsunami van gelukszoekers maakt het allemaal nog veel erger. Maar zet de deur maar lekker open en zing je welkom liedjes maar. Fijn dat mijn kinderen en kleinkinderen in een land wonen dat in 20 jaar verpest is door de linkse kliek en hun pc gedrag! O, maar zelf wonen ze natuurlijk wel in een wijk waar je van je leven geen allochtonen tegenkomt. Dat weer wel..

  reageer
 • Boels

   

  Klopt. Moslimlanden hebben wel een heftiger rechtssysteem, extremisten hebben het daar moeilijker en vluchten (als ze niet gepakt worden) naar politiek-correct Europa. De vraag is of Syrië-gangers van IS zich niet gemengd hebben met de vluchtelingen.

  reageer
 • Jan

   

  Heb je dat stukje al gelezen waarin een leraar drie agenten aan de deur kreeg omdat hij twitterde dat de moslim jeugd uit zijn klas hadden geaplauddiseerd bij het horen van de aanslagen? Fijne avond...

  reageer
 • ron

   

  misschien is wakker op een andere manier beter. enig idee waar de vorige aanslagen waren (Istanboel) en of dat misschien een moslim land zou kunnen zijn. de aanslagplegers plegen meer aanslagen tegen moslimdoelen. dan tegen andere doelen. de vluchtelingen vluchten juist voor dit soort mensen. Wat de aanslagplegers willen is dat er verdeeldheid wordt gezaaid. U voldoet daar geheel aan door uw stelling in te nemen.

  reageer
 • Eric

   

  En haal maar binnen al die moslims Wanneer word het kabinet wakker Grenzen dicht en niemand meer toelaten En Syrië gangers niet meer in Nederland toelaten en hun familie er ook uit Klinkt hard maar kan niet anders

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Boels

   

  Hoe moeilijk ook: niet toegeven aan terreur. Wel valt mij op dat de beelden van bewakingscamera's weer van zeer slechte kwaliteit zijn.

  reageer
 • Grrrr

   

  Onze wraak zal zoet zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert