Raadsleden SP Noordoostpolder naar rechter om vergoeding

NOORDOOSTPOLDER • Do 24 maart 2016 | 13:04 • Donderdag 24 maart 2016 | 13:04
De drie gemeenteraadsleden van de SP in de gemeente Noordoostpolder zijn naar de rechter gestapt vanwege een conflict met de gemeente over de betaling van de raadsvergoeding. Dit proces zou provinciebrede impact kunnen hebben. Ook de gemeente Dronten en de provincie Flevoland weigeren om de vergoeding voor volksvertegenwoordigers in de SP-kas te storten.

Alle raadsleden hebben recht op een vergoeding. Bij de SP is het gebruikelijk dat dit geld rechtstreeks in de partijkas wordt gestort. De gemeente Noordoostpolder weigert om de vergoeding over te maken naar de landelijke partij. De raadsleden weigeren op hun beurt om de vergoeding op eigen rekening te ontvangen en het bedrag door te storten naar de partij. De SP'ers krijgen daardoor al twee jaar geen geld.

Gesprekken tussen de SP en burgemeester Van der Werff leverden niks op. De gemeenteraadsleden willen nu bij de rechter afdwingen dat de gemeente het geld overmaakt naar de rekening van de SP. Volgens de partij doet 95% van de gemeenten dit wel. De rechter doet op zijn vroegst over zes weken uitspraak.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel