Jongen vast in hoge boom vanwege vastgeraakte drone

LELYSTAD
De brandweer heeft donderdagmiddag met een hoogwerker een 16-jarige jongen uit een hoge boom moeten halen aan de IJssellaan in Lelystad.

De tiener was er ingeklommen omdat zijn drone vast zat in de takken Hij kon na de klimtocht nog steeds niet bij de drone komen en durfde ook niet meer naar beneden te gaan.

Hij werd daarom met een kraan van de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. De drone zat volgens de brandweer te ver weg om die ook uit de boom te halen.

reacties (6)

 • walter koster

   

  dat vind ik ook en de brandweer wist van te voren als ze de brandweer auto daar op het gras zetten ze vast kwamen te zitten en de brandweer is er toch voor om mensen te helpen en er is al lang rond gevraagd wie er een ladder had voor de jongen eruit te krijgen en dat daardoor een derde auto moets uitrukken is de fout van de brandweer

  reageer
 • en toen

   

  en toen en toen en toen en toen ging ik lekker iemand anders de schulg geven....

 • Flevoburger

   

  Vroeger gebeurde dat wel eens met een bal ofzo... Shit happpens. Wel lullig dat ze die drone er niet uit kregen....

  reageer
 • Ik

   

  De brandweer wist van te voren dat de kans was dat de hoogwerker vast zou komen te zitten. Ze wilde de jongen uit de boom halen. Chapeau. ..

  reageer
 • Zomaar een mening

   

  Een uitruk van de brandweer loopt aardig in de papieren. Er was geen levensgevaar. Hadden ouders geen ladder kunnen lenen? Een drone is vele malen minder waard dan deze hele exercitie. Hopelijk leren ze dat deze jongman.

  reageer
 • schaapjes

   

  Ach mooie oefening voor de hoogwerker toch. Uitrukken voor een kat in de boom in vele malen erger. Die beesten kennen geen angst op hoogte en komen vanzelf naar beneden als ze honger krijgen.

 • Marjolein

   

  De brandweer kan de drone niet pakken? Wat een slappe hap. Vroeger waren het tenminste nog echte mannen

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • sieb

   

  Wat slap dat ze die drone niet hebben kunnen pakken. Enorm sneu voor dat ventje.

  reageer
 • waterwijker

   

  Helemaal niet sneu. Ze hadden dat ding gewoon moeten laten zitten. Het vliegen binnen de bebouwde kom is namelijk verboden. Dankzij dit soort losers (bijv. ook die gast die laatst boven de mist de domtoren filmde) en hun geknoei worden de regels steeds strenger en mag het straks helemaal nergens meer. Het zijn trouwens dingen voor mensen die te lui zijn om echt te leren sturen, ze zijn helemaal elektronisch gestabiliseerd. Nee dan een helicopter, die moet je blijven besturen en dat is vele malen moeilijker. Jammer dat dit soort speelgoed knoeiers het verprutsen voor degenen die wel serieus met hun sport/hobby bezig zijn (= alles zelf ontwikkelen en bouwen).

 • Jol

   

  Ventje was een jongen van 16 hoor zonder van de drone met camera Maar ze zetten er niet neer dat de brandweer vast zat die er uit getrokken moest word

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert