Verslavingsinstelling Victas in financiële problemen

ALMERE
De verslavingsinstelling Victas, met een vestiging in de Almeerse Oostvaarderskliniek, verkeert in zwaar weer. De lonen kunnen deze week niet uitbetaald worden zoals gepland. De salarissen worden volgens een woordvoerder volgende week, binnen de wettelijke termijn, alsnog uitbetaald.

De problemen van de instelling zijn vooral te wijten aan de hoge kosten voor het vastgoed. In 2012 werd een groot pand in de Utrechtse binnenstad betrokken, maar daardoor zijn de kosten flink gestegen. De problemen zouden van tijdelijke aard zijn. Er zou gewerkt worden aan een herstelplan.

Bij Victas werken 440 mensen die zorg verlenen aan bijna 4400 mensen met verslavingsproblemen.

reacties (4)

 • Flevoburger

   

  a. je kunt naast drugs aan nog veel meer andere zaken verslaafd raken. b. de problematiek van verslavingen kost de maatschappij enorm veel geld, verstandig investeren in een goede verslavingszorg scheelt hier enorm. c. "het is je eigen keuze om drugs te gebruiken dus betaal er maar zelf voor" . Zullen we dan meteen afspraken dat u alle zaken "waar u zelf voor kiest" dan ook zelf , zonder gemeenschapsgeld, voor betaald?

  reageer
 • Jop

   

  Verslaafde moeten zelf ook een hoge bijdrage van hun loon/uitkering betalen om van hun verslaving af te komen. Nu houden ze geld over omdat er geen drugs gekocht hoeven te worden. Waarom moeten deze kosten door de belastingbetaler deels betaald worden? Het is je eigen keuze om drugs te gebruiken dus betaal er zelf maar voor.

  reageer
 • Koos

   

  Dure panden voor een ggz organisatie. Waar hebben we dat meer gehoord...

  reageer
 • Harry

   

  Niet het vastgoed, niet het personeel en niet de zorg voor clienten is het grote probleem bij deze organisatie. Een zwakke old boys Raad van Toezicht die jarenlang signalen en meldingen van wantoestanden door klokkenluiders heeft genegeerd, een narcistische bestuurder vol eigen belang en een slecht track record die alle adviezen en kritische geluiden in de kiem smoorde door deze mensen buiten te werken. Victas is het slachtoffer van slecht toezicht en nog slechter bestuur. Klassiek verhaal. Hier past een journalistiek onderzoek en een onderzoek door de inspectie.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert