Dertien dieven vallen door de mand door digitaal register

ALMERE
De politie in Almere boekt veel succes met het opsporen van gestolen spullen. Dat gebeurt met behulp van een Digitaal Opkopers Register (DOR). Vorig jaar werden door het systeem dertien verdachten van diefstal of inbraak aangehouden.

Waardevolle spullen die te koop worden aangeboden bij bijvoorbeeld goudopkopers en juweliers worden door een aangesloten winkelier ingevoerd in het register. Een rechercheur van de politie legt de informatie van de ingevoerde juwelen en andere waardevolle spullen naast de aangiftes. Zodra de beschrijvingen overeenkomen, gaat de rechercheur langs bij de winkelier.

Zo'n 49 winkels zijn inmiddels aangesloten op DOR. Op basis van controles is er door de politie in 26 zaken proces verbaal opgemaakt. Twee winkeliers zijn veroordeeld door het Openbaar Ministerie voor het niet bijhouden van het register. Beide winkeliers kregen een boete van 2.100 euro.

reacties (4)

 • ron

   

  is dat nu slim om hier over te berichten ? past meer bij: "gezien het onderzoek en de effectiviteit van geen mededelingen doen we hierover geen mededelingen"

  reageer
 • Pzaal

   

  Die organisatie hebben we al. Dat noemen we de overheid.

  reageer
 • guus

   

  en daardoor blijven de gevangenis leeg.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Een winkelier / handelaar die hierbij de zaak besodemietert kan mijns inziens gezien worden als deelnemer in een criminele organisatie / misdaad in georganiseerd verband. Dat moet op de één of andere manier mogelijkheden geven om ze veel zwaarder aan te pakken. Een boete van 2100 is gewoon lachwekkend.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert