Drukker in café door toelaten jongeren

URK
Het was zaterdagavond aanzienlijk drukker in Grand Café Havenzicht op Urk dan in de voorgaande weekeinden. Dat komt deels doordat voor het eerst ook jongeren van 16 en 17 jaar werden toegelaten. Volgens de eigenaar kan de extra drukte ook met Pasen te maken hebben. Het café had 20 procent meer omzet dan anders.

Het café had de leeftijdsgrens twee jaar verlaagd, om de strijd aan te gaan met de illegale bars en jeugdhonken. Speciaal voor de jongeren is er een speciale cocktailkaart met alcoholvrije drankjes.

Ook zegt de eigenaar veel positieve reacties te hebben gekregen op zijn nieuwe beleid. Hij verwacht in de komende weken nog meer jongere jeugd in zijn zaak te krijgen.

reacties (4)

 • Antje Ha

   

  En de gemeente staat er bij en kijkt er naar. Men dient gewoon de wet te handhaven. En vooral ook door illegale barretjes te sluiten. Uiteindelijk betalen die ook geen belasting of precario.

  reageer
 • Knielus

   

  Antje weet het mooi te vertellen zo. Gewoon de barretjes sluiten, de wet handhaven en zelf lekker thuis op de bank je ogen dichthouden.,dan zie je t probleem ook niet. Misschien kunnen al die honderden jongeren wel bij antje thuis zitten? Heeft ze dan ook de oplossing om de jongeren die nu nergens in mogen een plek te geven?

 • Klaas

   

  Waarom zou een 16 jarige niet in een bar mogen zitten.er mag alleen geen alcohol aan hem of haar geschonken worden

 • Kramerskie

   

  En nu 3 weken aanzien en kijken of het nog zo is. Het is nu nog nieuw.

  reageer
 • Roy

   

  Word gewoon alcohol aan 16 jarige geschonken. ...Dan wil het wel druk worden!

  reageer
 • Zooi

   

  Ben je er geweest?, heb je het gezien?, heb je aangifte gedaan of wil je ook gewoon wat interessants zeggen.

 • KC

   

  Het kan wel, he!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert