Geld voor hulp aan echtparen die gaan scheiden

LELYSTAD
Lelystad trekt twee ton uit om gezinnen die gaan scheiden beter te begeleiden. Hiermee hoopt de gemeente dat kinderen uit die gezinnen ondanks de relatieproblemen van hun ouders toch normaal kunnen opgroeien.

Stichting Vitree heeft de subsidie voor "Ouders gescheiden, wel kansrijk opgroeien" aangevraagd. Dinsdag bespreekt de gemeenteraad het voorstel van het college van b en w om het geld toe te kennen.

De echtparen kunnen trainingen volgen om te voorkomen dat de scheiding verandert in een vechtscheiding.

reacties (24)

 • mychild

   

  hoe bedoel je geld pomperij over de rug van gezinnen die al voor een moeilijk dilemma staan ? dat is de druk op de ketel leggen bij deze gezinnen en het opleggen van onnodige problemen tussen twee ouders. het is je passie en je heb er voor geleerd om gezinnen bij te staan in moeilijke tijdenen hun de hulp te bieden die nodig is . of dit is weer een trucje om nog meer geld in de jeugdhulpverlening te stoppen ... het is en blijft een vies wereldje die jeugdhulpverlening bah bah.

  reageer
 • Johan10

   

  Gemeenteraad: DOEN!!!! Elk kind dat je met dit project helpt is pure winst!! Er bestaat geen vechtscheiding, het is voor iedereen een VERLIESSCHEIDING!

  reageer
 • Johan10

   

  Eindelijk een goed plan om verliesscheidingen te voorkomen! Het zijn de kinderen die altijd het slachtoffer worden. Een goede investering om zo veel geld (tonnen) te besparen! Niet alleen de kosten voor advocaten en kinderrechters maar ook voor scholen ( leerlingzorg), maatschappelijk werk, speltherapie en Raad van de Moederbescherming.

  reageer
 • Jan

   

  Deed de gemeente dat ook maar eens voor mensen die door ongevraagde omstandigheden hun huis uitgegooit worden omdat ze het niet meer op kunnen brengen..

  reageer
 • Barabra

   

  Leer mensen lief te hebben, dan stroomt dat spul als vanzelf over de rand en voorkom je een hoop ellende.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hendrik

   

  Zullen bij Vitree wel een paar managers rondlopen die daar dik van betaald gaan worden. Of cursusleiders die ingehuurd moeten worden......

  reageer
 • Drontense

   

  Ze moeten de mensen belonen die heel lang getrouwd zijn !! Een bonus met 25 en 40 en 50 enz.hahaha

  reageer
 • Joris Joppermans

   

  Wat een absurd voorstel. Moet de samenleving nu echt overal voor opdraaien. Hoe staat het toch met de eigen verantwoordelijkheid van mensen?

  reageer
 • Rob

   

  Grappig van dat geen van die steunontvangers reageert op het artikel en de reacties daarop, dat zegt genoeg dus!

  reageer
 • Willem D

   

  Welke mafkees bedenk dit nu weer . Makelijk geld weggeven van een ander

  reageer
 • Dirk2

   

  Belachelijk! Er is geen geld voor zorg, ouderen en gehandicapten maar wel voor gemakzucht...de ouders kunnen trainingen volgen???????? En Vitree betaald daar het project van??????? Wat een dwaas voorstel weer! CU moet eens ophouden met deze onzin en zich richten op de zaken waar het echt om gaat: onderwijs! Laat dat nu eerst eens op orde zijn! Maak daar maar 200K extra voor vrij per stichting in Lelystad.

  reageer
 • Patrick

   

  Ach, er heeft weer een handig iemand een subsidiepotje ontdekt.

  reageer
 • Kueb sunir

   

  Laat ze maar het taxi-geld van 15.000 EUR terughalen bij B&W en ook de vele onkosten die de burgemeester heeft gedeclareerd boven op haar topsalaris. Banken krijgen overal de schuld van, maar binnen het Gemeente bestuur zitten ook veel graaiers. Scheiden doet leiden, en moet de burger dit nu gaan betalen? Waar zijn wij in dit land in Gods naam mee bezig.

  reageer
 • lelystedeling

   

  Dit voorstel komt zeker uit de hoek van de Christen Unie, want deze partij heeft het al eens aangekaart in de raad en nu dus Vitree opo het spoor gezet. Zal wel gesteund worden door de wethoudster van CU, maar de overige partijen dan ?

  reageer
 • lelystedeling

   

  Scheiden ? Prima,maar niet op kosten van de gemeenschap, want die draagt via de belastingen al genoeg bij aan sociale zaken.

  reageer
 • backtobasic

   

  Het zal nog veel erger worden de jongeren trouwen niet meer maar stichten wel een gezin en krijgen daarvoor de faciliteiten net als alle burgers, zodra het mooie er van af is verdwijnt een of beide in het niets er staat niets op papier/contract, de belastingbetaler draait ervoor op. Of men ontkend doodleuk de verwekker te zijn van een kind. In mijn beleving is dit een delict, maar voor de overheid is het een conflict in de relationele sfeer waarvan de overheid/burger kennelijk de partijen zijn welke dit financieel moeten dragen. Mijn inziens is is de overheid alleen verantwoordelijk voor het welzijn van het kind en daar zou het dan bij moeten blijven. De mensen welke niet kunnen of willen bijdragen aan hun verplichtingen horen thuis in de te sluiten gevangenissen of moeten heropvoed worden in werkkampen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "De mensen welke niet kunnen of willen bijdragen aan hun verplichtingen horen thuis in de te sluiten gevangenissen of moeten heropvoed worden in werkkampen." - zo, die is lekker.

 • Joop

   

  Goh wat nobel van die gemeente. aan de andere kant worden gescheiden ouders kaalgeplukt omdat met ingang van 2015 de kinderalimentatie niet mer aftrekbaar is. scheelt een gescheiden stel toch snel zeker € 1.000 per jaar. daar hoor je helaas niemand over.

  reageer
 • Coda

   

  En terecht Ik hoef toch geen scheiding te betalen if wel soms

 • Daar hebben wij toch niet om gevraagd. Laat ze het lekker zelf betalen. Het is dat ik niet in Lelystad woon, want ik zou mijn deel op de gemeentelijke belastingen inhouden. Die gasten sporen echt niet.

  reageer
 • Gerommel

   

  Dit voornemen van de gemeente Lelystad bevestigd mijn indrukken over het Nederland van vandaag. Niemand maar vooral de overheid welke het voortouw neemt neemt nog zijn wettelijke verplichtingen en verantwoordelijkheden. sterker nog bij malversaties corruptie etc, wordt men zelfs beloont er is geen OM welke optreed. Dit voorbeeld dat de overheid al jaren afgeeft zet zich nu door tot in alle geledingen. Inplaats de huidige regels te hanteren en af te dwingen zoekt men de gemakkelijkste weg.

  reageer
 • Rob

   

  Belachelijk, moet je eens kijken wat het de samenleving al kost als een stel gaat scheiden, moet een ander huis komen meestal voor de moeder met huursubsidie, zorgtoeslag, bijstand en wat voor meer toeslagen. Veel van de vrouwen verdommen het vervolgens om in hun eigen levensonderhoud te voorzien en daar mag de maatschappij dan voor opdraaien. Het wordt tijd dat de wet drastisch veranderd gaat worden in de emancipatie maatschappij.

  reageer
 • Anna

   

  Dus..... Ik (vrouw) ben gescheiden, heb een koophuis werk 40 uur in de week, heb dus GEEN zorgtoeslag, huurtoeslag. Daarintegen woont mijn exman in een huurhuis, MET zorgtoeslag en huurtoeslag. Dus praat niet zo dom Rob!

 • Jopie

   

  Precies ! Ik heb er ook zo eentje in me straat !! Eerst haar ex man jaren kaal geplukt met alimentatie....werk zoeken? Oh maar....Nee, wel lekker zo, autootje voor de deur, pakje Marlboro op tafel, vette smart Phone. De hele buurt vertellen hoe goed ze het had....Totdat haar ex - man zijn baan kwijt raakte...Paniek !!!! Op naar de sociale dienst...mens was doodsbang dat ze werken moest...autootje maar snel verkocht !! uitkering aangevraagd..... Zat haar niet lekker...Nee tuurlijk niet.....wetten en regeltjes nu !! Nu aantal maanden verder ligt mevrouw nog op haar nest als ik naar me werk ga, krijgt de volle poet huurtoeslag...zorgtoeslag, kwijtschelding van gemeentelijke effeningen, waterschap niet betalen.....( werkt er inmiddels nog zwart bij ) en ik kan nog wel effe doorgaan.........................

 • Jan

   

  Met kinderen is het vrijwel altijd de vader die in een vechtscheiding aan het kortste eind trekt, omdat rechters altijd de moeder bevooroordelen. Het hift geen cent te kosten om daar nu eens wat kritischer naar te gaan kijken. Fathers for justice is al zo lang bezig om daar verandering in te brengen. Omgangsregelingen die niet afgedwongen kunnen worde, omdat de moeder gewoon niet mee wil werken. Dit zou van te voren veel bete geregeld kunnen worden. Scheidingen houd je toch niet tegen, maar om de kinderen het recht op hun vader daarna te misgunnen is pas echt schandalig. Puur uit wrok...

  reageer
 • Flevoburger

   

  In geval van scheiden ligt de verantwoordelijkheid tot echt bij de ouders. Financiële steun vanuit de maatschappij? Prima, maar zolang er eigen financiële middelen zijn is dit een stukje eigen verantwoording.

  reageer
 • Marijke

   

  Wanneer wordt er eens ingesteld dat ouders verplicht een mediationtraject moeten volgen om ellende te voorkomen...

  reageer
 • Ook dat hieft niet altijd te werken.

 • tries

   

  Niet te geloven dat daar ook al geld in gestoken moet worden. En niet te geloven dat mensen die scheiden het over de kinderen laten verlopen. Scheiden prima maar belast niet je kind ermee.... en je hoeft niet te zeggen jij bent zeker nooit gescheiden. En jij hebt zeker geen kinderen. . dat heb ik allebei en als je allebei normaal je verstand gebruikt en elkaar niet het vel over de neus trekt kan het heel goed op een normale manier. .

  reageer
 • Tuuk

   

  Hoe je het ook doet kinderen zijn ALTIJD de dupe van een scheiding. Kinderen willen en kunnen namelijk helemaal niet kiezen tussen 2 partijen, en ataan er altijd tussen!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert