Spoorbaanpad voor miljoenen opgeknapt

ALMERE • Di 29 maart 2016 | 14:44 • Dinsdag 29 maart 2016 | 14:44
De fietsroutes in Almere worden de komende jaren verbeterd. Zo wordt de belangrijkste fietsverbinding door de stad, het Spoorbaanpad, voor bijna drie miljoen aangepakt. Ook de hoofdroutes in het oudste stadsdeel Almere Haven worden gemoderniseerd. Daar gaat bijna een miljoen naar toe. Dat staat in het Meerjaren Infrastructuur Programma Almere 2016-2020.

Spoorbaanpad
Het Spoorbaanpad is de drukste fietsroute in Almere. Hiervan maken duizenden fietsers dagelijks gebruik. Veel gebruikers klagen over het smalle pad, dat tijdens spitsuren als onveilig en oncomfortabel wordt beschouwd. Met name op de te krappe bruggen over de Hoge en Lage Vaart.

De gemeente heeft tot nu toe nauwelijks geïnvesteerd in dit fietspad. Dit komt omdat er lange tijd sprake was van een verdubbeling van het spoor waarlangs het pad ligt. Nu duidelijk is dat er van een daadwerkelijke spoorverdubbeling de eerstkomende twintig jaar geen sprake is, wil de gemeente de route stapsgewijs herstellen en verbeteren.

Almere Haven
De hoofdfietsroutes in Almere Haven zijn momenteel ook van een zeer matige kwaliteit. Dat komt onder meer door de kronkelige structuur met deels gemengd verkeer en het gebruik van verschillende bestratingsmaterialen. Het is de bedoeling de paden te verbreden en waar mogelijk van rood asfalt te voorzien.

De gemeente wil tot 2020 in totaal 9,5 miljoen euro steken in fietsinfrastructuur. Daarvoor wordt onder meer gebruik gemaakt van verschillende subsidies en bijdragen. Naast het verbeteren van fietspaden, gaat er ook geld naar het realiseren van fatsoenlijke fietsenstallingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel